Pregled dogajanja: nesreče, kraja, vlom

Kot so sporočili s Policijske uprave Kranj, so policisti včeraj obravnavali primer, ko je neznana storilka v živilski trgovini v Kranju izvršila tatvino torbice oškodovanke. Torbica je  bila neprevidno odložena v nakupovalni voziček in puščena brez nadzora. Z dejanjem jo je oškodovala za manjši znesek. Danes ponoči pa so obravnavali tudi vlom, ki se je zgodil na Železniški ulici v Lescah. Vlomljeno je bilo v trafiko in iz nje pa so ukradli cigarete.

Zelo zahtevne so vozne razmere tudi danes

Gorenjski policisti so včeraj preko dneva obravnavali večje število prometnih nesreč, o njih smo poročali že včeraj. Vse so bile povezane z  aktualnimi voznimi razmerami in predvsem neprilagojeno hitrostjo vožnje.

Je pa danes snega na gorenjskih cestah več kot včeraj, še vedno izdatno sneži, vožnja pa je zaradi aktualnih razmer zelo zahtevna. V trenutnih razmerah so bili policisti na številki 113 med 7.00 in 8.00 uro zjutraj,  obveščeni o dveh prometnih nesrečah.

  • Prva se je zgodila na avtocesti pri Radovljici. Po prvih podatkih ne gre za hujšo nesrečo, s te nesreče je tudi slika v prispevku.

    Slika: PU Kranj

Policisti zato ponovno opozarjajo, da naj vozniki hitrost vožnje prilagodijo razmeram, imajo ustrezno varnostno razdaljo, pravilno uporabljajo vozne površine, vozniki naj se izogibajo prehitevanjem, računajo naj na daljši čas vožnje in naj spremljajo aktualne prometne informacije.

Brez ustrezno opremljenega vozila naj se udeleženci ne odpravijo na cesto, kar velja tudi za tiste, ki niso prepričani v svoje sposobnosti za vožnjo v trenutnih razmerah.” so zapisali.

Posebne omejitve v prometu v zimskih razmerah veljajo za tovorni promet, vzdrževalcem ceste pa je treba omogočiti čiščenje vozišča. Plugi so na cesti zato, da zagotavljajo ustrezen nivo varnosti in zagotavljajo pogoje za večjo varnost udeležencev in prometa.

Pazijo naj tudi pešci, ker pločniki povečini niso očiščeni, prehodi za pešce pa so lahko prekriti tudi s snegom.