Številne nesreče, zato previdno na cesti, saj so razmere še vedno zahtevne

Slika: Pixabay

Gorenjski policisti so od danes zjutraj do 15. ure popoldan obravnavali že devet prometnih nesreč, ki so večinoma povezane z aktualnimi voznimi razmerami in predvsem neprilagojeno hitrostjo vožnje voznikov.

  • Že zgodaj zjutraj, okoli 6. ure, sta na območju Mojstrane zaradi neprilagojene hitrosti trčili dve vozili,
  • okoli 7. ure je na območju Bohinja voznica zaradi hitrosti izgubila nadzor nad avtomobilom in je trčila v tovorno vozilo,
  • okoli 7.30 pa se je nesreča zaradi nepravilne strani vožnje zgodila še pri Hrušici,
  • opoldan sta v Kranju, zaradi prekratke varnostne razdalje, trčili dve vozili,
  • nesreča pa se je zgodila tudi na Bledu.
  • Med 13.30 in 15. uro so policisti obravnavali še štiri prometne nesreče s samoudeležbo in vzrokom neprilagojene hitrosti vožnje. Dve od teh štirih nesreč so se zgodile na gorenjski avtocesti, ena na priključku na avtocesto, še ena pa na cesti med Hrušico in Mojstrano.

Večinoma je šlo za nesreče z materialno škodo in lažjimi poškodbami.

Razmere na cestah so še vedno zahtevne!

Zato policisti opozarjajo, da hitrost prilagodite, imate ustrezno varnostno razdaljo, pravilno uporabljate vozne površine, vozniki se izogibajte prehitevanjem, računajte tudi na daljši čas vožnje in  spremljajte aktualne prometne informacije.

Brez ustrezno opremljenega in pripravljenega vozila na zimo se udeleženci ne odpravite na cesto, enako pa predlagajo tudi tistim, ki niste prepričani v svoje sposobnosti za vožnjo v trenutnih razmerah.