Pregled dogajanja: Nesreče kolesarjev. Zdrs planinca se je končal z zlomom roke in poškodbo glave.

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel:

  • 7 obvestil o prometnih nesrečah;
  • 5 kršitev predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 3 v zasebnem prostoru;
  • s področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj tatvina in vlom.

Policisti so v dveh primerih na javnem kraju zasegli manjšo količino prepovedane droge in vodijo prekrškovna postopka.

V Gozd Martuljku so policisti včeraj zvečer po prijavi nezanesljive vožnje obravnavali voznika, ki mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 1,49 mg/l alkohola (okoli 3,1 promila).

Predvidoma v sredo, 17. julija, bo izvedena nova faza zapore pri gradnji krožišča Primskovo, ki bo zelo verjetno imela določen vpliv na promet.

  • Zapre se izvoz proti Škofji Loki in uredi obvoz po vzporednih cestah.
  • Zapre se tudi kratek odsek-prometni pas od Merkur centra proti glavni cesti.
  • Zaprt ostaja še odsek med krožiščem in avto hišo Vrtač.

Promet

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali tri prometne nesreče s telesnimi poškodbami. Enako kot prejšnje dni, so bili tudi tokrat v ospredju kolesarji, v enem primeru pa še motorist s potnico, ki je zjutraj v Dupljah trčil z osebnim avtomobilom.

Kolesarja sta bila v nesrečah udeležena v Bistrici pri Tržiču in na Hrušici. V Tržiču je kolesar spustil roke s krmila kolesa in izgubil nadzor nad kolesom ter padel, na Hrušici pa
je kolesar padel zaradi kombinacije hitrosti in naglega zaviranja. Vsi štirje udeleženci so se v nesrečah telesno poškodovali.

Vlom

Na Ulici Heroja Verdnika na Jesenicah je bilo včeraj ponoči vlomljeno
v garažo. Odtujena sta bila dva kosa orodja.

Padec v gorah

Med Planino Blato in Pršivcem se je včeraj opoldan poškodoval italijanski planinec. Zdrsnil je na koreni ter utrpel zlom roke in poškodbo glave. S helikopterjem je bil odpeljan v zdravstveno ustanovo.

Pri nesrečah v gorah gre v zadnjem obdobju predvsem za padce in zdrse, večinoma zaradi utrujenosti, nepozornosti in neprimerne opreme. To so dejavniki, ki imajo zelo velik vpliv na osebno varnost v gorah in bodo, tako kot vsako leto, krojili tudi nadaljevanje sezone v gorah.