Pregled dogajanja: Na avtocesti kradel gorivo. Našli dve kolesi.

vir:focus.de

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel:

  • 6 obvestil o prometnih nesrečah, od tega dve prijavi nesreč s telesnimi poškodbami;
  • 12 kršitev predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 2 v zasebnem prostoru;
  • s področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj tatvina.

Ostali dogodki

  • Na javnem kraju so policisti v enem primeru zasegli manjšo količino prepovedane droge konoplja in vodijo prekrškovni postopek.
  • Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja so policisti zasegli eno vozilo.
  • V Žabnici je bila včeraj popoldan krajši čas zaprta cesta zaradi prometne nesreče. Zaradi izsiljevanja prednosti sta bila v nesreči udeleženi dve vozili. Poškodovan ni bil nihče.
  • V Kranju je bil odtujen moped znamke Tomos APN 6S, registrskih številk KR PC-46.
  • Na Jesenicah so policisti včeraj zasegli kolo, ki je bilo odtujeno konec prejšnjega tedna in ga vrnili lastniku.
  • V Britofu je bilo najdeno moško kolo, črne barve, z nalepkami oranžne in rumene barve, znamke Muddyfox Tempo 200. Kolo se hrani na Policijski postaji Kranj.
  • Na Bledu je bilo najdeno mestno kolo znamke City Track Bike rjavo-črne barve. Kolo je v slabšem stanju.

Promet

Gorenjski policisti so minuli dan obravnavali dve prometni nesreči s telesnimi poškodbami. V obeh so bili udeleženi kolesarji in obe sta se zgodili v Kranjski Gori. Sredi popoldneva je v kolesarko trčil voznik osebnega avtomobila, pozno popoldan pa je kolesarka zaradi neprilagojene hitrosti vožnje kolesa padla sama. Obe sta bili poškodovani.

Zaloten pri tatvini

Gorenjski prometni policisti so včeraj sredi popoldneva na avtocesti pri tatvini goriva zalotili bosanskega državljana, ki storil tudi več prometnih prekrškov. Brez vozniškega dovoljenja je vozil osebni avtomobil z nameščenimi drugimi registrskimi tablicami, pozitiven pa
je bil tudi na hitri test za prepovedane droge. Osebni avtomobil so mu zasegli, za tatvino 200 litrov goriva pa bo kazensko ovaden. Gorivo je bilo zaseženo in vrnjeno lastniku.

Poskus odtujitve vozila

Prijavitelj je včeraj pozno zvečer v Kranjski Gori opazil dva moška, ki sta na parkirišču kljukala po vozilih in preverjala ali so zaklenjena. Enega, ki je bil odklenjen, sta odprla in ga začela porivati stran od objekta, vendar sta vmes ugotovila, da sta bila opažena
in sta s kraja pobegnila. O dejanju policisti še vodijo postopek.