Pregled dogajanja: Motorist čelno trčil v vozilo. Nesreče v gorah.

Slika: Dom v Tamarju

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 od petka do sobote do 14. ure sprejel:

  • 13 obvestil o prometnih nesrečah – v treh primerih gre nesreče s telesnimi poškodbami;
  • 10 kršitev predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter dve v zasebnem prostoru;
  • s področja kriminalitete pa prijava sumov kaznivih dejanj tatvina, vlom in nasilje v družini.

Obravnavani sta bili dve nesreči v gorah, v nedeljo pa je bil  opravljen tudi prevoz obolele osebe s Koče na Planini pri Jezeru.

Bohinjska Bela, prometna nesreča

Pri Bohinjski Beli je motorist včeraj ob 13.30 uri čelno trčil z osebnim avtomobilom, ki mu je po svojem prometnem pasu pripeljal nasproti. Motorist se je v prometni nesreči huje poškodoval. Okoliščine kažejo na njegovo krivdo za nesrečo. Odpeljan je bil v zdravstveno ustanovo.

Nesreča pri delu

Kriminalisti so v nedeljo na območju Kranja obravnavali smrtno nesrečo pri delu. Umrl je moški, ki ga je med spravilom sena hudo poškodoval traktor. Umrl je na kraju. Okoliščine ne kažejo na tujo krivdo za dogodek.

Nesreči v gorah

V petek sta ekipa za helikoptersko reševanje v gorah in tržiški gorski reševalci med Ljubeljem in Planino Prevala reševali planinko, ki je med hojo izven urejene poti zdrsnila in posledično padla čez skalni skok ter se poškodovala. Na istem kraju se je poškodoval tudi
planinec, ki ji je želel pomagati. Planinko je skraja odpeljal helikopter, planinca pa so do Ljubelja pospremili gorski reševalci.

V soboto pa je ekipa za helikoptersko reševanje posredovala na gori Šitna glava ali Nad Šitom glava, kjer je v alpinistični smeri padel plezalec. Okoliščine kažejo na odlom oprimka in padec na melišče. Utrpel je hujše poškodbe. S kraja je bil odpeljan v zdravstveno ustanovo.

Kriminaliteta

  • V Završnici je bilo v petek odtujeno motorno kolo Harley Davidson, tip DYNA Street Bob, črne barve, tujih registrskih oznak.
  • Na Bledu so policisti obravnavali tatvino denarja iz sobe nastanitvenega objekta.
  • V Mačah so policisti v nedeljo popoldan obravnavali prijavo vloma v stanovanjsko hišo.
  • Ponoči pa je bilo vlomljeno v gradbeni zabojnik na Jesenicah. Odtujeno je bilo orodje.