Pregled dogajanja: Motorist bežal pred policisti. Voznica že zgodaj zjutraj s prepovedjo vožnje.

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel:

  • deset obvestil o prometnih nesrečah z materialno škodo,
  • dve prijavi o kršitvah predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter tri v zasebnem prostoru,
  • s področja kriminalitete pa o sumih kaznivih dejanj tatvina in vlom.

Zaradi vožnje vozila v času prepovedi so policisti zasegli eno vozilo.

Še vedno je pogrešana Violeta Janković.

Škofjeloški policisti so na podlagi prijave sumljive vožnje danes že ob peti utri zjutraj obravnavali voznico, pri kateri je hitri test na prepovedane droge pokazal na prisotnost konoplje. Voznici so policisti odredili še strokovni pregled in ji prepovedali nadaljnjo vožnjo.

Že včeraj popoldan pa so kranjskogorski policisti zasegli osebni avtomobil vozniku, ki je bil dan prej obravnavan zaradi vožnje pod vplivom alkohola in ni upošteval prepovedi vožnje. Preizkus alkoholiziranosti mu je takrat pokazal rezultat 0.48 mg/l alkohola, včeraj pa je bil pozitiven tudi na hitri test na prepovedane droge.

Kranjskogorski policisti so sicer včeraj obravnavali še eno voznico, ki je odklonila tako hitri test na prepovedane droge, kot tudi strokovni pregled.

Pod vsako kritiko pa je ravnanje motorista, ki je včeraj na Jesenicah bežal pred policisti. Pobegniti ni uspel, preizkus alkoholiziranosti pri njem pa je pokazal rezultat 0.83 mg/l. Pred tem dogodkom mu v gostinskem lokalu zaradi očitnega vpliva alkohola niso želeli postreči z alkoholno pijačo.

To so dejanja, ki občutno povečujejo tveganja in povzročajo konkretne nevarnosti v prometu. Zato  policisti apelirajo na udeležence, naj upoštevajo prepovedi in omejitve, ker so namenjene zagotavljanju varnosti in izločanju tistih, ki v prometu nimajo kaj iskati. In ti vozniki v prometu dejansko niso imeli kaj iskati.

Škofjeloški policisti so včeraj popoldan obravnavali poškodbo živali, ki jo je povzročil pes brez nadzora. Policisti so izsledili lastnika in proti njemu vodijo prekrškovni postopek po predpisih o zaščiti živali.

Jeseniški policisti so včeraj zvečer na Ulici Heroja Verdnika obravnavali požar za pomožnem lesenem objektu. Okoliščine kažejo, da je zagorelo zaradi pregretja v prostoru in posledično vžiga strehe. Tuja krivda je po do sedaj opravljenih aktivnostih izključena.

Na Ambrožu pod Krvavcem pa so kranjski policisti včeraj obravnavali tatvino platišč s pnevmatikami na osebnem avtomobilu BMW serije 5.