Pregled dogajanja: Iz vetrolova hiše ukradena denarnica s karticam in PIN kodami

vir:focus.de

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel:

  • štiri obvestila o prometnih nesrečah z materialno škodo,
  • eno prijavo o kršitvah predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju,
  • s področja kriminalitete pa o sumih kaznivih dejanj tatvina.

Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja so policisti zasegli eno vozilo. V dveh
primerih so policisti na javnem kraju zasegli še manjšo količino prepovedane droge in vodijo postopka.

Tatvina kartice in dvig denarja

Radovljiški policisti so obravnavali tatvino denarnice iz vetrolova stanovanjske hiše na Jelovški ulici v Radovljici. Storilec je izkoristil dvojno nepazljivost oškodovanke, ki nad
denarnico ni imela nadzora in je bila brez večjega napora dosegljiva storilcu, v njej pa je imela poleg bančne kartice še PIN številko, ki jo je uporabil za dvig denarja. Ob prijavi so policisti oškodovanki svetovali, naj kartico takoj prekliče.

Bančne kartice so denar, zato z njimi ravnajte kot z drugimi vrednimi stvarmi. Bodite skrbni, imejte jih pri sebi in jih je puščajte brez nadzora. Predvsem pa, osebno številko PIN si zapomnite. Če si je ne morete zapomniti, pa je nikoli ne imejte shranjene skupaj s kartico. To velja tako pri prenašanju kartice, kot tudi doma. V primeru izgube ali kraje bančne kartice je najbolje, da jo čim prej prekličete.

Zaradi padavin so ceste mokre in zato spolzke

Policisti opozarjajo, da vozite pazljivo, saj je ta okoliščina v povezavi z neprilagojeno hitrostjo vožnje razlog za marsikatero prometno nesrečo. Že majhna količina vode je namreč dovolj, da cesta postane spolzka in s tem bolj nevarna.

Na mokri cesti je bistveno daljša tudi pot ustavljanja v nepredvidljivih okoliščinah. Že pri 30
kilometrih na uro je v primerjavi s suho podlago daljša skoraj za štiri metre, pri 40 za slabih sedem metrov, pri 50 kilometrih na uro pa že za 10 metrov.