Pregled dogajanja: Bodite pozorni na divjad – kar 7 povoženih ta vikend. Zasegli tri vozila.

Gorenjski operativno komunikacijski center je v minulih 48 urah sprejel:

  • 12 obvestil o prometnih nesrečah,
  • 8 je bilo prijav kršitev predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 4 v zasebnem prostoru;
  • s področja kriminalitete pa so policisti obravnavali naznanila sumov kaznih dejanj tatvina, vlom, poškodovanje tuje stvari in nasilje v družini s prepovedjo približevanja žrtvi nasilja.

Policisti so v enem postopku zasegli manjšo količino prepovedane droge in vodijo prekrškovni postopek.

Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja so policisti zasegli tri vozila, v enem primeru 18-letnemu vozniku, ki ni ustavil na modre luči in je s svojo vožnjo potem storil še več drugih prometnih prekrškov. Policisti ga obravnavajo še zaradi kršitve vzvratne vožnje, nepravilnega vključevanja v promet in neprilagojene hitrosti vožnje. Vozila so policisti zasegli.

Trenuten »rep« kolone v zastoju tovornih vozil na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji je na priključku Hrušica. Koloni se približujte z zmanjšano hitrostjo in previdno.

Nesreče

Preko vikenda so prejeli 12 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 7 primerov povoženja divjadi, ki je bila zbita v Javorjah, v Britofu, Zgornji Lipnici, v Soteski, na Primskovem (2-krat) in pri Spodnjem Brniku.

V šestih od sedmih primerov je bila tema, do povoženj pa je prihajalo zvečer in
zgodaj zjutraj. zato pazite na divjad ob cesti in zmanjšajte hitrost na območjih, kjer se ta zadržuje. Lokacije so vedno iste, zato vozniki tam ne bi smeli biti presenečeni, da jo srečajo.

Kriminaliteta

Neznani storilec je v soboto zvečer v športnem objektu v Škofji Loki iz garderobe odtujil dražji mobilni telefon.

V trgovskem centru na območju Kranja pa so kriminalisti v soboto zvečer obravnavali tatvino denarnice, storilec pa je potem opravil dva dviga na bankomatu. Pazite na svoje osebne stvari!