Ponedeljkov športni pregled

Hokej

Včeraj so hokejisti SŽ Olimpije in HDD SIJ Acroni Jesenice odigrali tekmo v Alpski hokejski ligi AHL, ki je štela tudi za točke slovenskega državnega prvenstva. Tekma v hali Tivoli v Ljubljani se je končala z rezultatom 4:3 za hokejiste HK SŽ Olimpije, kar je njihova že četrta zmaga v letošnjem tekmovanju s hokejisti HDD SIJ Acroni Jesenice. Za Jeseničane so zadeli Luka Kalan, Miha Brus in Andrej Tavželj. V državnem prvenstvu vodi Olimpija z 21 točkami, v ligi AHL pa so s 36 točkami četrti, Jeseničani pa s 31 točkami sedmi.

V Internacionalni hokejski ligi IHL so hokejisti HK Triglava včeraj v Beogradu odigrali še drugo tekmo s hokejisti SKHL Crveno Zvezdo. Tokrat so bili Kranjčani boljši in zmagali s 4:2. Zadetke za HK Triglav so dosegli Nace Vilfan, Matic Stenkler, Jan Lampič in Mihael Potočnik. S to zmago je HK Triglav in 22 osvojenimi točkami na lestvici ponovno drugi.

Nogomet

Nogometaši v prvi slovenski nogometni ligi Telekom so včeraj odigrali še dve tekmi 17. kroga. Vse je bilo v znamenju gostov, saj so dobili oba dvoboja. Rezultata:

  • Triglav : Domžale 1:4 in
  • Gorica : Aluminij 0:1.

Vrstni red po 17.krogu je: 1.Maribor 39, 2.Olimpija 33, 3.Domžale 24, Triglav je s 15 točkami osmi.

Nogometaši Komende in Save Kranj so včeraj v tretji slovenski nogometni ligi center odigrali še zadnjo tekmo 16. kroga. Rezultat: Komenda : Sava Kranj 3:1. V deset članski ligi bo na prvem mestu zimo prezimil Bled Hirter s 37 točkami, Komenda s 16 točkami na šestem mestu, Sava Kranj s 14 točkami na osmem mestu, Tinex Šenčur z 11 točkami na devetem in Žiri z 10 točkami na zadnjem desetem mestu.

Jože Marinček