Policisti opozarjajo kolesarje

Slika: Pixabay.com

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali dve prometni nesreči s telesnimi poškodbami. V Ratečah je padla kolesarka. V okolici Kranja pa je kolesar trčil v psa, ki je nenadoma pritekel na cesto. Kot pravijo na Policijski upravi Kranj, se s tem nadaljuje poletni niz  vsakodnevnih padcev kolesarjev. Policisti kolesarje opozarjajo na previdnost, prilagojeno  hitrost vožnje, predvidevanje, varnostno razdaljo in na odgovornost vsakega posameznika za varen potek prometa.

Policisti so poleg obravnav prometnih nesreč včeraj poostreno nadzirali tovorni promet in pri nadzoru ugotovili 15 kršitev prometnih pravil, od tega v desetih primerih pri voznikih tovornih vozil. Med težjimi kršitvami so bile prekoračitev največje dovoljene teže za kar 68%, nepravilen prevoz tovora, ki je za 245 cm segal čez zadnjo stranico in tako obrabljena pnevmatika, da profil ni bil več viden.
Policisti so bili obveščeni tudi o dveh nesrečah v gorah. V Mojstrani so gorski reševalci pomagali moškemu, na katerega je padel kamen. V Bohinju pa je ženska pod slapom Grmečica zdrsnila na spolzki podlagi. Tudi njej so pomagali gorski reševalci.
Tržiški policisti so včeraj opozorili tujca kolesarja, ki se je vozil po glavni cesti iz Podljubelja proti Podtaboru, kjer promet za kolesa ni dovoljen, ter ga napotili na vzporedno cesto.