Policisti obravnavali nasilje v družini.

Kranjski policisti so minuli vikend obravnavali prijavo nasilja v družini. Gre za nasilje nad starši. Policisti so nasilnežu izrekli prepoved približevanja žrtvi in vodijo predkazenski postopek. Policisti opozarjajo, da žrtve prijavijo nasilje ko do njega pride in ne dopustijo da traja, kajti takšno nasilje nikoli ne mine samo od sebe, ravno nasprotno, povečini se še stopnjuje.

Radovljiški policisti so včeraj obravnavali skrbnika živali, ki psa na javnem kraju ni imel na povodcu in je napadel drugega psa. V še enem primeru, ki so ga obravnavali kranjski policisti pa je odvezan pes povzročil padec kolesarja. Policisti priporočajo, da so psi na javnih krajih na povodcu. Če gre za nevarnega psa, mora imeti tudi nagobčnik.

Gorenjski  prometni policisti so včeraj pozno zvečer na Karavankah obravnavali  prometno nesrečo,  ki  jo je zaradi kombinacije neprilagojene hitrosti vožnje in alkohola (0,76 mg/l) povzročil voznik brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Z osebnim avtomobilom  se je prevrnil. Vozilo so policisti zasegli in proti vozniku vodijo postopek.

Hitrost, alkohol, stran in smer vožnje, prehitevanja in izsiljevanja prednosti so dejavniki, ki največkrat povzročajo najbolj nevarne situacije. Zanje je vedno odgovoren voznik. Zato bodite odgovorni, vozite trezni in upoštevajte prometna pravila. Noben izgovor ne vzdrži, če pride do nesreče, še svarijo policisti Policijske uprave Kranj.