Policisti iščejo pričo nesreče

Gorenjski Operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel deset obvestil o prometnih nesrečah. V dveh nesrečah sta bila udeleženca poškodovana. Na kolesarski poti na Hrušici je padel kolesar. Med ustavljanjem je padel čez krmilo kolesa. V še enem primeru pa je bila prijavljena  prometna  nesreča med kolesarjem in peško. V Kranjski Gori je kolesar v peško trčil na prehodu za pešce in s kraja odpeljal. Nesreča se je zgodila okoli  16. ure pri dvorani Vitranc. Peški je pomagal neznani gospod. Policisti prosijo njega in priče, da se jim zaradi izsleditve kolesarja in razjasnitve nesreče javijo na interventno številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200. Policija o nesreči še zbira informacije in prosi še ostale morebitne priče za informacije.

Gorenjski prometni policisti so včeraj obravnavali voznika brez vozniškega dovoljenja, ki je bil pozitiven tudi na hitrem testu za prepovedane droge. Strokovni pregled je odklonil. Vozilo ni bilo registrirano. Policisti so mu zasegli še manjšo količino prepovedane droge in tudi vozilo zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja.

Škofjeloški policisti so z gasilci ponoči iskali pogrešanega občana. Našli so ga gasilci v okviru iskalne akcije v potoku. Moški je bil odpeljan v zdravstveno ustanovo, saj so ga našli v slabšem zdravstvenem stanju.
Včeraj so bila izvedena tri reševanja v gorah. Na Košutnikovem turnu je ekipa za reševanje s helikopterjem Slovenske vojske rešila zaplezanega planinca. Do poškodb pri planincu je prišlo tudi na  Razorju. Na Pokljuki pa so gorski reševalci pomagali izgubljenemu planincu.