Pogrešanega še niso našli

V soboto so potapljači kranjske enote Jamarske reševalne službe v okviri iskanja pogrešanega Boštjana Lavtarja pregledali strugo na območju Vintgarja. Pogrešanega niso našli.

Gorenjski policisti so preko vikenda prejeli osem obvestil o prometnih nesrečah, poškodovani sta bili dve osebi. Obe nesreči sta se zgodili v petek. Opoldan je voznik
kombija v Mostah pri Žirovnici med prehitevanjem oplazil motorista, ki je padel in se po lažje poškodoval. Na območju Škofje Loke pa je voznik na prehodu za pešce trčil v peško. En voznik ji je pred prehodom ustavil in omogočil prečkanje ceste, voznik, ki je pripeljal
nasproti pa je peško spregledal in vanjo trčil. Po podatkih policije je peška lažje poškodovana.
Poleg nesreč so policisti obravnavali še druge dogodke. V okolici Bohinjske Bele je občan našel staro neeksplodirano ubojno sredstvo. Policija je kraj najdbe zavarovala do prihoda strokovnjakov Civilne zaščite, ki so predmet varno uničili.
Tržiški policisti so v petek obravnavali poškodbe moškega pri delu na zasebnem zemljišču. Moški je padel preko zidu in se poškodoval. Tuja krivda je izključena.
V okolici Škofje Loke se je v soboto moški poškodoval pri delu v gozdu. Poškodbe so nastale pri padanju drevja. Moški je uporabljal čelado. V zdravstveno ustanovo je bi prepeljan s helikopterjem Slovenske vojske. Tuja krivda je izključena.
Na Golniku so v soboto zagoreli sekanci. Okoliščine kažejo na samovžig. Škoda ni nastala.
V Bohinju so policisti z gasilci v soboto obravnavali prijavo požara v naravi pri kurjenju podrasti. Škoda ni nastala. Do ogrožanja ni prišlo.
Na območju Škofja Loke in Kranjske Gore so policisti obravnavali dimniška požara brez nastanka škode.
Kranjskogorski  gorski reševalci so v soboto reševali moškega, ki je zdrsnil in se poškodoval na območju Vitranca. S kraja je bil odpeljan s helikopterjem Slovenske vojske.
V Kranju je bilo v soboto prijavljeno onesnaženje potoka. Z gasilci je bila pregledana struga. Nevarnost za okolje ni bila ugotovljena.
Na Koroški Beli so gasilci v soboto v potok namestili pivnike za oljnato tekočino in jo odstranili.
Kranjski  policisti so obravnavali prijavo ugriza psa drugega psa in nastanka  površinskih ran.  Pes  se je strgal s povodca. Postopek še poteka.
Divjad je bila minuli vikend povožena na cesti Brnik – Vašca, v Nomenju in Ukancu.