Po požaru vrtec ostaja zaprt

Slika: Mestna občina Kranj

Ob včerajšnjem požaru v Čirčah pri Kranju, ki je popolnoma uničil trgovino in gostinski lokal, je kranjskim poklicnim in prostovoljnim gasilcem uspelo pred ognjem obvarovati prostore vrtca in tamkajšnje krajevne skupnosti. Vendar pa bodo vrtec odprli šele, ko bo vrnitev otrok popolnoma varna, so sporočili iz Kranjskih vrtcev. Od danes dalje in ves konec tedna bodo natančno pregledali električne inštalacije, od ostalih objektov bodo ločili kotlovnico in temeljito preveriti njeno delovanje. Prav tako bodo v prostorih vrtca merili vsebnost ogljikovega monoksida, prezračili in izsušili objekt, oprali igrače ter ležalne blazine in ponovno vzpostavili igralnice za varno vrnitev otrok.

»Dokler ne dobimo pozitivnih povratnih informacij strokovnjakov o varnosti vrtca, se otroci vanj ne bodo vrnili,« je poudarila ravnateljica zavoda Kranjski vrtci, Tea Dolinar.

Danes so otroci iz Vrtca Čirče na nadomestni lokaciji v telovadnici enote Mojca, večina staršev pa je za svoje otroke zagotovila drugo varstvo, saj jih je doma ostalo kar 50, so sporočili iz Kranjskih vrtcev. Glede varstva v prihodnjih dneh bodo v Kranjskih vrtcih poskrbeli za pravočasno obveščanje staršev o nadomestnih lokacijah vrtca, ki jih bodo glede na število prijavljenih otrok iskali znotraj Mestne občine Kranj.