Petim prepovedali nadaljnjo vožnji, dve trčenji z divjadjo, zagorela je hiška za peko kostanja

Pregled dogajanja zadnji 24 ur glede na podatke, poslane s PU Kranj

Policisti so iz prometa ponovno izločili kar nekaj voznikov, ki so vozili pod vplivom alkohola:

  • dopoldan so prometni policisti na Jesenicah obravnavali voznika, ki je bil pozitiven na hitri test za prepovedane droge;
  • zvečer so iz prometa izločili še voznika, ki je imel v izdihanem zraku 0,36 mg/l alkohola;
  • na območju Tržiča sta bila iz prometa izločena dva voznika pod vplivom alkohola, eden z 0,31, drugi pa z 0,56 mg/l alkohola;
  • na območju Kranja so obravnavali voznika, pri katerem je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,58 mg/l alkohola.

Voznikom je bila nadaljnja vožnja prepovedana, proti njim pa se vodijo prekrškovni postopki.

V izogib nesrečam, ogrožajočim situacijam in posledicam policisti opozarjajo, da se v takem stanju ne odločite za udeležbo v prometu in si uredite drug prevoz!

V večernem in jutranjem času so policisti ponovno obravnavali dve trčenji v divjad na cesti. Trčenj  je bilo v zadnjem obdobju kar nekaj, v glavnem pa je do njih prišlo v večernem in jutranjem času, na mestih, kjer cesta poteka mimo travnikov, gozdov in polj. Na teh mestih bodite še posebej previdni, pozorni na dohajanje na in ob cesti ter upoštevajte možnost, da je v bližini divjad, ki lahko pride na cesto.

  • Zvečer je voznica v divjad trčila na cesti med Drulovko in Bregom,
  • danes zgodaj zjutraj pa je bilo trčenje prijavljeno na cesti med Železniki in Škofjo Loko.

V Škofja Loki pa so ponoči sprejeli prijavo o požaru na lesenem objektu za peko kostanja. Objekt je pogorel, poškodovana ni bila nobena oseba, okoliščine požara pa se še preverjajo.

Na Langusovi ulici v Radovljici je neznani storilec včeraj preko dneva vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil manjši znesek gotovine.