Pazljivo na cesti

Slika: nadlani.si

Vozne razmere na cestah so danes zaradi sneženja in nizkih temperatur popolnoma drugačne kot včeraj. Policisti voznike pozivajo naj vozijo defenzivno, zmanjšajo naj hitrost, povečajo varnostno razdaljo in spremljajo tako promet, kot okolico. Vozniki pazite na pešce, pešci pa pri prečkanju cest tudi upoštevajte, da vozilo v razmerah, kot so današnje, potrebuje več metrov in časa, da se ustavi.

Sicer pa so gorenjski policisti v zadnjih dveh dneh sprejeli osem obvestil o prometnih nesrečah, od tega je v enem primeru prišlo do telesnih poškodb. Prejeli so kar štirinajst prijav kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter tri v zasebnem prostoru.
Škofjeloški policisti so v nedeljo obravnavali prijavo občana o najdbi starega neeksplodiranega predmeta. Strokovnjaki civilne zaščite so predmet varno uničili.
V Kraju so policisti v nedeljo pozno zvečer obravnavali prijavo povzročanja hrupa v zasebnem prostoru z glasno glasbo. Kršitelju so izrekli opozorilo.
Obravnavana sta bila dva dimniška požara. Škoda ni nastala.
Kranjski policisti so včeraj obravnavali prijavo povzročitve lahkih telesnih poškodb na javnem kraju. Udeleženci so bili identificirani. Kriminalisti vodijo postopek. V še enem primeru pa so zaradi udarca in vpitja obravnavali dva moška, ki sta se v Kranju znesla nad dvema drugima odraslima osebama. Do spora je prišlo po tem, ko je mladoletnik, ki je povezan s kršiteljema, na skiroju na pločniku trčil v enega od oškodovanih občanov. V zadevi poteka prekrškovni postopek.
Blejski policisti so včeraj obravnavali nesrečo kolesarja, ki je sam padel med vožnjo kolesa z Bohinja proti Bledu. Zapeljal je na bankino in padel. Po podatkih policije je lažje poškodovan.