Obeta se lep vikend, zato še strožji nadzor policistov in redarjev

Policisti bodo do nedelje poostreno preverjali spoštovanje prepovedi gibanja zunaj občin in zbiranja na javnih površinah. Do kršitev, ki lahko škodijo javnemu zdravju, ponekod še vedno prihaja. Ukrepi policije in redarstva so nujni in se bodo dosledno izvajali do nadaljnjega.

V začetku tedna sprejeti vladni odlok do nadaljnjega prepoveduje gibanje in zbiranje ljudi na javnih krajih in površinah, dostop na javna mesta in površine in gibanje izven občine stalnega ali začasnega prebivališča. Možne so posamezne izjeme.

Ukrepi so nujni
Policisti Policijske postaje Kranj odlok izvajajo 24 ur dnevno, vzpostavljene so določene stalne in mobilne kontrolne točke. Opravi se tudi po več sto poostrenih nadzorov posameznih točk dnevno. »Zaenkrat smo zadovoljni z izvajanjem odloka v delu neprehajanja meja občin, v segmentu združevanja pa še prihaja do kršitev. Razumemo, da so prepovedi neprijetne, še posebej v teh dneh, ko lepo vreme kar kliče k druženju in gibanju na prostem, pa vendar je njihovo spoštovanje izjemnega pomena za dobro vseh. Zato znova pozivamo – ostanite doma, zaradi sebe in zaradi drugih. Ukrepi so nujni in se bodo dosledno izvajali do nadaljnjega,« je pojasnil Bojan Kos, tiskovni predstavnik PU Kranj.

Nadzor večkrat dnevno
Čez celotni konec tedna bodo zato nadzor v mešanih patruljah, skupaj z Medobčinskim inšpektoratom Kranj (MIK), še poostrili. Po ugotovitvah MIK do kršitev zbiranja najbolj pogosto prihaja na igriščih in okoli jezer, zato bodo te točke nadzorovali večkrat na dan. Občanom svetujejo, naj se ne zadržujejo na klopeh, igriščih ter poudarjajo, da organiziranje zabav ali piknikov na prostem v obdobju epidemije ni primerno..

Nadzor bodo slovenski policisti izvajali tudi na avtocestah, državnih in lokalnih cestah, pa tudi na dostopih do priljubljenih turističnih točk.

Nova pot do odgovorov
Da bi z nasveti pomagali ljudem, ki zadnje dni pogosto iščejo odgovore na vprašanja o novih ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, so na Generalni policijski upravi vzpostavili posebno kontaktno telefonsko številko 01 514 70 01, kamor lahko ljudje pokličejo vsak dan, tudi ob sobotah in nedeljah, med 7. in 19. uro, ali pa jim pišejo na e-naslov: [email protected]