Občina Tržič prijela priznanje

Preteklo sredo je v Kopru potekal zaključni dogodek letošnjega Evropskega tedna mobilnosti, v katerem je sodelovalo 80 občin iz celotne Slovenije, kar je največ od obstoja projekta.

Priznanje za izvedbo letošnjega ETM v Občini Tržič in bogat program je prevzel podžupan in tržiški koordinator ETM Jure Ferjan, ki je ob tem poudaril pomembnost trajnostne mobilnosti in ozaveščanja vseh starostnih skupin, od najmlajših do starejših ter napovedal, da bodo s projektom v Tržiču nadaljevali tudi v letu 2020.

Ob tem, še enkrat, zahvala vsem, ki ste pripomogli k izvedbi tako bogatega in raznolikega programa. Hvala Društvu upokojencev Tržič, ZŠAM, vsem trem tržiškim osnovnim šolam in mojim sodelavkam in sodelavcem v občinski upravi ter vsem ostalim deležnikom in prostovoljcem,” je dodal podžupan Ferjan.

Na zaključni slovesnosti je bilo poleg podelitve priznanj, izmenjanih tudi vrsto izkušenj in predstavljenih dobrih praks iz posameznih občin, koordinatorji pa so s predstavniki Ministrstva za infrastrukturo, ki vodi projekt ETM, spregovorili o poudarkih ETM za prihodnje leto, katerega tema naj bi bila “Mobilnost z ničelnimi emisijami za vse“.