Čustva in pretirana čustvenost bodo danes zavzela oder življenja. Izražanje čustev je zdravo, pretiravanje pa ni dobrodošlo na nobenem področju, tudi na čustvenem ne. Obstaja nevarnost, da se boste začeli preveč smiliti sami sebi, s tem pa boste le izgubljali energijo, počutje pa zato ne bo nič boljše. Namesto tega, svojo tesnobo in zmedo raje preusmerite v kreativnost, pa naj bo to pisanje, risanje, slikanje, petje ali ples. Vse to so načini, ki bodo pomagali vaši duši, da se dvigne in morda vas že zvečer čaka presenečenje oz. pravo malo razsvetljenje.

Meditacija, sprehod v naravi, izražanje kreativnosti – vse to vam bo danes pomagalo vzpostaviti ravnovesje na področju zdravja. Vse to bo še kako potrebno, saj pretirana čustvenost in tesnoba lahko vodita v depresijo. Tisti, ki se z depresijo že spopadate, boste imeli občutek, da je danes vse skupaj še močnejše. Pomagajte si s tehnikami sproščanja in če se le da, se izogibajte poseganju po poživilih ali alkoholu. Ja, ponavljam se, vendar je danes pravi dan, da se spomnite: dobre misli dajo dobre občutke, dobri občutki dajo dobro počutje…

Poznate občutek, ko neko majhno dejanje ali beseda, sproži v vas cel orkan čustev? Kot bi nekdo pritisnil „gumbek“ in na plano pridejo dolgo potlačena čustva, ki izzovejo burno reakcijo. To se vam lahko zgodi danes na področju odnosov s starši in otroci. Občutek boste imeli, da ste zelo prizadeti in temu primerno boste tudi odreagirali. Na površje bo prišel občutek, da vloga, ki jo igrate, ni vaša. Z vso silo se boste postavili zase in pri tem boste pripravljeni tvegati tako ljubezen kot materialne izgube. Vse lepo in prav, ne pozabite pa, da je vaše trenutno počutje povezano s čustvi, ki so se nabirala že dolgo časa. Prav je, da se zdravljenje odnosov začne, ampak … Vprašajte se, če kaj je vzrok in če je res oseba, ki je danes pritisnila ta gumbek, krivec za vaše počutje. Morda se eden od vzrokov skriva med vašimi prijatelji? Danes je dan, ko se lahko zgodi, da boste delali čistko liste svojih prijateljev in da se boste poslovili od katerega od njih.

Tudi na ljubezenskem področju boste danes nagnjeni k pretiranemu izražanju čustev in igranju žrtve, zato se danes ne lotevajte razčiščevanja s partnerjem. Če ste razpeti med dvema osebama, danes ne sprejemajte nobenih odločitev. Ne glede na to, kaj se boste odločili, boste na koncu vznemirjeni in tesnobni. Pogovorite se sami s seboj, razčistite kaj vam všeč pri eni in drugi osebi oz. kaj vam ni všeč. Bodite iskreni s seboj in prišli boste do presenetljivih spoznanj, ki vas bodo osvobodila. Jutri je nov dan, danes se posvetite le sebi. Tudi samski se danes ne spuščajte v nova razmerja in danes raje ostanite samski.

Tudi na poslovnem področju velja podobno – danes in še naslednje tri dni se z nadrejenimi ne dogovarjajte o spremembah, s strankami se ne dogovarjajte za nove pristope, ne začenjajte novih projektov. Počakajte, v nasprotnem primeru se lahko vse podre in rezultatov, ki si jih želite ne bo. Vzemite se čas in poglejte na omenjene zadeve skozi oči druge osebe – nadrejenega, stranke, uporabnika, potrošnika,…. Dobili boste povsem nov uvid, ki vas bo pripeljal do novih spoznanj, ki bodo prinesla dobre rezultate. Torej – danes se poslovnim dogovorom raje izognite.

Kljub temu, da boste na poslovnem področju počakali z dogovori, pa skušajte na finančnem področju zaupati, da se bodo stvari uredile. Naj vas ne prevzame strah, saj s tem le zapirate vrata denarju. Zaupajte, da denar priteka in bolj kot boste verjeli in se umirili, bolj se bo stanje urejalo. Ne iščite razumskih rešitev, raje si pomagajte z afirmacijami. Res je včasih težko le zaupati, ampak poskusite.

Čustva in pretirana čustvenost prihajajo v naše življenje v valovih. Od vas je odvisno ali boste ta val zajahali ali ne. Odločitev je vaša! Umetnost je znati kontrolirati čustva, saj v nasprotnem primeru čustva kontrolirajo vas. Poskušajte najti ravnovesje.

Želim vam lep in umirjen dan 🙂

Povzetek in oblikovanje: Tjaša Gruden Trilar