Naše življenje ni le to, kar vidimo, zato ga ne moremo povsem kontrolirati. Vsak dan se soočamo s številnimi situacijami, ki jih v veliki večini, uspešno speljemo. Če vas danes popade močna potreba, da bi uredili vse, kar vas straši, skrbi ali utesnjuje, se takoj ustavite. Sprostite se in zaupajte, da življenje za vas hrani še veliko lepih stvari in dogodkov, ki jih vi sedaj še ne vidite. Občutek nemoči in strah vas bosta morda silila v akcijo, vendar če le lahko, se ne zaletavajte v steno. Tudi če danes ne bo izgledalo tako, ne pozabite, da vsega ne morete predvideti vnaprej in da vsega ne morete kontrolirati in da se je včasih najbolje prepustiti toku. Tisti trenutek, ko vas vodita strah, nemoč in želja po kontroli, okoli sebe postavite zid, ki preprečuje, da bi do vas prišla tista lepa darila, ki vam ji na pot postavi življenje. Zaradi prestrašenosti in zaskrbljenosti boste navzven delovali hladni in odmaknjeni, kar pa danes res ni priporočljivo.

Danes je prvi šolski dan in vaš otrok danes potrebuje podporo, optimizem in zaupanje vanj. Naj vaši strahovi in nemoč ne dajejo otroku impulza, da vam je bolj pomembno, kako izgleda in kaj si bodo drugi mislili. Na to v nobenem primeru nimate vpliva. Lahko pa s svojim obnašanjem in s svojimi odzivi daste otroku podporo, da bo šel pogumno in brez strahov na pot. Normalno je, da si vsi želimo, da bi bili naši otroci sprejeti, uspešni in občudovani. Vaše prepričanje, da je pogoj za to v zunanjem videzu, zamenjajte s prepričanjem, da je pomembno to, kar v tem trenutku oni potrebujejo. To pa so nežnost, ljubezen in podpora.

Enako podporo danes privoščite tudi sebi, saj vam bo danes na poslovnem področju veliko pomenilo, kako vas vidijo drugi. Veliko se boste ukvarjali z vprašanjem ali vas dovolj cenijo in ali je vaš položaj dovolj trden. Vaša nesigurnost vas lahko naredi preveč sumničave, navzven pa boste zato delovali hladni, da bi sebe zaščitili pa celo napadalni. Umaknite se in se posvetite opravkom, ki niso prijetni, vendar jih lahko opravljate sami.

Zaskrbljenost bo danes v ospredju tudi na finančnem področju. Morda vas bo preveč skrbelo, kako bo z denarjem v prihodnosti, zato danes ne boste naklonjeni temu, da bi komu posodili denar. Držite se tega, saj današnji dan ni primeren za oddajanje prošenj za kredite ali posojila.

Tudi na področju prijateljstva boste danes nesigurni in nezaupljivi. Morda celo preveč sumničavi. V kolikor se zgodi, da prijatelj odpove dogovorjeno srečanje, se ne zapletite v vse mogoče scenarije, ki izhajajo iz sumničavosti. Morda pa je to le eno od današnjih daril, ki vam omogoča malo odmika od vsega, zato se le odpravite sami na daljši sprehod ali pa si doma zavrtite sproščujočo glasbo.

Veliko smo že pisali o tem, da naša čustva in naše notranje dojemanje lahko povzročijo blokade, ki se začnejo izražati kot težave z zdravjem. Tako recimo strah pred prihodnostjo povzroča glavobole; strah pred tem, da bi naredili kaj narobe, povzroča zobobole; Povečan strah pred finančnim pomanjkanjem povzroči bolečine v križu,… To so vse naši strahovi, naša prepričanja, ki bi jih bilo dobro zamenjati ali preoblikovati. Če so težave večje, v vsakem primeru obiščite zdravnika, razmislite pa tudi, kaj bi lahko spremenili.

Vsi občutki, o katerih je bilo govora do sedaj, se bodo izražali tudi na ljubezenskem področju. In danes bo še kako držalo tisto, da ima strah velike oči, znotraj ga pa nič ni. Sumničavost, strahovi, negotovost in nemoč bodo lahko povzročili, da boste videli stvari, ki jih sploh ni. Da bi se zaščitili, boste postavili zid okrog sebe in šli v napad na drugo osebo. Ne delajte tega! Izrazite svoje občutke na manj napadalen način in partnerju povejte, kako se ob njegovih besedah počutite. Povejte mu, česa si želite, namesto da ga napadete z obsojanjem, kaj dela prav in kaj ne. Energija celotnega dne se bo poznala tudi pri samskih. Negotovost in preobčutljivost lahko pripeljeta do tega, da na površje privrejo vsi nerazrešeni manjvrednostni kompleksi. Počutili se boste še bolj osamljene, kar lahko povzroči tesnobo. Ne prepustite se tem občutkom, ampak se raje nasmehnite, dvignite svojo energijo in zasijte s svojo značilno karizmo.

Kaj smo se naučili? Življenje ni ravna pot, ampak je polna nepredvidljivih ovinkov, na katere nimamo vpliva. Ovinkov ne moremo zravnati, lahko pa odločimo, na kakšen način jih bosbo speljali. Ne bodi zaskrbljeni in posledično notranje napeti pred izzivi današnjega dne. Tako si boste le pokvarili razpoloženje. Tuhtanje o stvareh, na katere nimate vpliva in ki se verjetno sploh ne bodo zgodile, je neplodno.

Večina strahov je plod našega uma. Bodite pogumni in pojdite preko teh strahov. Sprostite se, saj vam življenje prinaša mnogo čudovitih daril in na vas je ali jih boste videli in sprejeli.

Povzetek in oblikovanje: Tjaša G. Trilar