Ni našel svojega vozila

Tudi včeraj so gorenjski policisti imeli pester dan. Kranjski policisti so včeraj pomagali moškemu, ki je prijavil tatvino vozila. Kriminalisti so vozilo našli in ugotovili, da ni prišlo do tatvine ampak je lastnik pozabil, kje je pustil vozilo.

Škofjeloški policisti so včeraj zaradi kršitev v zasebnem prostoru obravnavali domačina, ki je bil v nadaljevanju tudi pridržan. Proti njemu poteka prekrškovni postopek zaradi kršitev javnega reda in predkazenski postopek zaradi groženj z napadom na policista ter poškodovanja tuje stvari.
Radovljiški policisti so včeraj obravnavali nesrečo pri delu in poškodbe delavca pri delu s strojem. Obravnavali so tudi dimniški požar. Škoda ni nastala. Gorenjski policisti so novembra obravnavali 21 prijav požarov. V večini primerov je šlo za dimniške požare in neprevidnost pri kurjenju. Zato pozivajo k vzdrževanju in pregledovanju kurilnih naprav ter previdnost pri kurjenju. V okoli kurišča naj ne bo vnetljivih materialov. Pepel naj bo odložen tako, da ni mogoč nastanek požara.
Jeseniški policisti so včeraj obravnavali voznika, ki je zapeljal s ceste in je bil pod vplivom alkohola (0,60 mg/l).

Na področju prometa so gorenjski policisti včeraj obravnavali eno prometno nesrečo s
telesnimi poškodbami. V Kranju je voznik trčil v peško, ki je nenadoma stopila na vozišču. Voznik se je umikal, a trčenja ni uspel preprečiti. Po prvih podatkih gre za lažje poškodbe.

V Kranju so policisti včeraj obravnavali tri tatvine. Iz odklenjenega vozila je bil odtujen mobilni telefon višjega cenovnega razreda. Iz hodnika stanovanjskega bloka je storilec oškodovancu odtujil neprevidno odložene stvari. V še enem primeru pa je bila iz vozila odtujena obutev, oblačilo in osebne stvari. Tudi v tem primeru okoliščine kažejo, da je bilo vozilo odklenjeno. Policisti policijske uprave Kranj pozivajo k večji skrbi za lastnino, ki naj na javnih krajih nikjer ne bo brez nadzora, vozila pa zaklepajte.