Nedeljski športni pregled : AHL zmaga Jesenic

 

Balinanje

Balinarji v super balinarski državni ligi so včeraj odigrali tekme 6.kroga. Balinarji Trate so na gostovanju z 18:8 premagali balinarje Hrasta.

Hokej na ledu

Hokejisti v Alpski hokejski ligi so včeraj odigrali tekme 18.kroga. Hokejisti HDD SIJ Acroni Jesenice so v domači športni dvorani Podmežaklja tekmo s hokejisti S.G. Cortina Hafro dobili s 5:1. Danes s pričetkom ob 18-tih bodo v domači dvorani odigrali še tekmo s hokejisti ES KAC II.
V mednarodni hokejski ligi IHL so včeraj hokejisti kranjskega HK Triglava v ledeni dvorani Zlato polje bili drugič v tej sezoni premagani. S 3:4 so jih premagali hokejisti zagrebškega Medveščaka..

Košarka

Včerajšnjo košarkarsko 8.kroga v športni dvorani Planina med košarkarji ECE Triglava in Brinox Medvode so z 81:65 dobili košarkarji kranjskega ECE Triglava..
V športni dvorani Cerklje so košarkarsko tekmo 6.kroga v tretji slovenski košarkarski ligi med košarkarji Krvavec Meteor in Calcit Basketball dobili košarkarji Calcit Basketbal z 81:71.

Nogomet

Včerajšnja tekma 17.kroga v prvi slovenski nogometni ligi Telekom med nogometaši kranjskega Triglava in Domžalami se je končala z rezultatom 0:1 v korist nogometašev Domžal. Ostala dva rezultata sta bila Gorica : Ankaran Hrvatini 2:2 in Celje : Maribor 2:1. Danes bodo nogometaši odigrali še dve tekmi, pomerili pa se bodo Olimpija in Krško, ter Aluminij in Rudar.
Pet tekem 17.kroga ali zadnjega jesenskega kroga so včeraj odigrali nogometaši v drugi slovenski nogometni ligi. Rezultata predstavnikov Gorenjske: Farmatech Veržej : Roltek Dob 0:2 in Fužinar Ravne Systems : Zarice Kranj 1:2.

Odbojka

Rezultati v odbojkarskih ligah: ženska prva državna liga: Zgornja Gorenjska : Ankaran Hrvatini 3:0; druga državna odbojkarska liga zahod: Calcit Volley II : ATK Grosuplje 0:3, ŽOK Šentvid Žlindra : Aquawatt Žirovnica 3:0, Kostak Elmont : ŽOK Triglav Kranj 1:3 in ŽOK Partizan Škofja Loka : Novo mesto 3:0; tretja državna odbojkarski ligi zahod; Triglav Kranj : Krim Pirnar doors 3:1, Bled Jesenice : Luke Koper II 3:0 in Logatec : ŽOK Triglav II 1:3.

Rokomet

Včerajšnja rezultata 8.kroga v 1.B rokometni državni ligi za moške: RK Moškanjci Gorišnica : RK Cerklje 31:32 in ŠD Mokerc Ig : RD Alples Železniki 33:31.

 Vaterpolo

Včerajšnji rezultat ¼ finala vaterpolskega pokala Slovenije za člane; VD Koper 1958 :  VD Kamnik 14:13.
Danes se bosta v pokritem olimpijskem bazenu v športnem centru Kranja odigrali povratni finalni tekmi mladinskega državnega prvenstva za končno tretje in prvo mesto. Ob 10-tih se bo začela tekma za naslov prvaka med AVK Triglavom in VD Kamnikom, ob 11-tih 30 pa še tekma za končno tretje mesto med AVD Kokro in VK Ljubljano Slovanom.

 

Jože Marinček