Nedeljski športni pregled

Hokej
Hokejisti v Alpski hokejski ligi AHL so včeraj odigrali tekme rednega kroga. Hokejisti HDD SIJ Acroni Jesenice so gostovali in tekmo v hokejisti HC Fassa Falcons dobili s kar 10:0  (5:1, 1:0, 4:0). Tri zadetke je dosegel Erik Svetina, dva Erik Pance, po enega pa Gašper Seršen, Jaka Sodja, Luka Bašič, Miha Brus in Tadej Čimžar. Naslednjo tekmo bodo Jeseničani odigrali v sredo, 6.marca, ko bo bodo gostovali pri hokejistih EC Bregenzerwald.

Košarka
Danes bodo tekmo 1.kroga v košarkarski ligi Nova KBM odigrali košarkarji Rogaške in Helios Suns. Tekma v Športni dvorani Rogaška Slatina se bo začela ob 19-tih.

V prvi slovenski košarkarski ligi za ženske so košarkarice včeraj odigrale tekme 8. kroga. V OŠ Petra Venclja se je tekma med košarkaricami Domžal in Maribora končala z rezultatom 48:84.

Včeraj so košarkarji Troti in ECE Triglav v ŠC Livada odigrala tekmo 19.kroga v drugi slovenski košarkarski ligi, ki se je končala z rezultatom 94:88 za košarkarje Troti.

Košarkarji v tretji slovenski košarkarski ligi so včeraj odigrali tekme 1.kroga drugega dela. Rezultata Gorenjskih moštev Calcit Basketball : Ježica 100-87 in Krvavec Meteor : Enos Jesenice 82:75.

Nogomet
Nogometaši v prvi slovenski nogometni ligi Telekom so včeraj odigrali dve tekmi 21.kroga. Dosežena sta bila naslednja rezultata: Mura : Domžale 0:0 in Olimpija : Celje 2:0.

Danes bodo nogometaši odigrali še preostala tri srečanja. Ob 15.15 se bo začela tekma v Kidričevem med nogometaši Aluminija in Maribora, ob 17.30 se bo začela tekma v Velenju med nogometaši Rudarja in Krškim, ob 19.30 pa še v Novi Gorici med nogometaši Gorice in kranjskega Triglava.

Odbojka
Odbojkarice in odbojkarji so včeraj odigrali tekme v sedmih državnih ligah. Doseženi so bili naslednji rezultati:

  • prva državna odbojkarska liga: Hiša na kolesih : Črnuče 3:0, Maribor : Calcit Volley 3:0;
  • prva A ženska državna odbojkarska liga: Calcit Volly II : Roto-Kema Puconci 2:3 , GEN I Volley : Calcit Volley 3:0;
  • prva B ženska državna odbojkarska liga: ŽOK Triglav Kranj : Swatycomet Zreče 0:3;
  • druga državna odbojkarska liga: Krvolley Mislinja : Calcit Volley II 0:3;
  • druga ženska državna odbojkarska liga zahod: Novo mesto : Triglav Kranj 0:3, ŽOK Škofja Loka : Olimpija Ljubljana 0:3, Aquawatt Žirovnica : Vollexball Ljubljana 3:1;
  • tretja državna odbojkarska liga zahod: Triglav Kranj II : Ljubljana Volley 1:3, Lubnik : Dlan Logatec 1:3, Natioanal Žirovnica : MOK Kočevje 3:0;
  • tretja ženska državna odbojkarska liga zahod: Bled : Piran II 3:0, ŽOK Triglav Kranj II : Luka Koper II 3:0, Mladi Jesenice : Triglav Kranj II 3:1.

Rokomet
Sinočnja rokometna tekma med rokometaši RD Urbascape Loka in MRD Dobova se je v športni dvorani Poden v Škofja Loki končala z zmago rokometašev RD Urbanscape Loka 33:29.