Nedeljski športni pregled

vir: Jaka M.

Balinanje

Tekme 6.kroga so včeraj odigrali balinarji v super balinarski ligi Slovenije in dosegli naslednje rezultate: Krim – Zabiče 7:19, Skala – Košana 18:8, Postojnska jama – Agrochem Hrast 10:16 in AIKEA Antena – Trata 6:20. Trata je prva z 10 točkami, prav toliko pa jih imata tudi Skala na drugem in Zabiče na tretjem mestu.

Košarka

Košarkarji v ligi Nova KBM so včeraj odigrali tekme 8.kroga. V športni dvorani Polzela so košarkarji Hopsi Polzela z 99:76 premagali košarkarje Šenčur Gorenjska gradbena družbe.
Včeraj so tekmo 10.kroga v prvi slovenski ženski košarkarski ligi v športni dvorani Planina v Kranju odigrale košarkarice Triglava in Cinkarne Celje. Po pričakovanju so bile boljše Celjanke, ki so zmagale s 70:57.
V drugi slovenski košarkarski ligi so včeraj odigrali tekme 9,kroga. Rezultata: Brinox Medvode : Mesarija Prink Sežana 82:78 in Celje : ECE Triglav 99:88. Že v petek pa je bila v športni dvorani Poden odigrana tekma med košarkarji LTH Castings in Parklji, z 71:69 pa so jo dobili domačini košarkarji LTH Castigs.
Tekme 7.kroga pa so včeraj odigrali tudi košarkarji v tretji slovenski košarkarski ligi. Rezultati: Globus : Enos Jesenice 67:92, Krvavec Meteor : Ljubljana 67:93 in AKK Branik : Calcit Basketbal 86:83.

Nogomet

Nogometaši v prvi slovenski nogometni ligi Telekom so v petek odigrali eno tekmo in včeraj odigrali dve tekmi zadnjega jesenskega ali 19.kroga. Rezultati: Rudar : Maribor 1:3, Gorica : Olimpija 1:3 in Domžale KRŠKO 2:1, Danes bodo nogometaši odigrali še preostali dve tekmi. Ob 13ih jo bodo začel nogometaši Mure in Triglava, ob 16-tih pa Aluminija in Celja.

Odbojka

Odbojkarice in odbojkarji so še kar naprej aktivni in so včeraj nastopili v vseh sedmih ligah. Rezultati:

1.državna odbojkarska liga – 9.krog: Črnuče : Hiša na kolesih 2:3, Calcit Volley : Maribor 3:0

1.A ženska državna odbojkarska liga – 9.krog: Roto-Kema Puconci : Calcit Volley II 0:3, Calcit Volley : GEN I Volley 0:3

1.B ženska državna odbojkarska liga – 9.krog: Swatycomet Zreče : ŽOK Triglav Kranj 2:3

2.državna odbojkarske ligi – 9.krog: Calcit Volley II : Črnuče ACH 3:0

2.državna ženska odbojkarska liga zahod – 8.krog: OD Krim II : ŽOK Škofja Loka 2:3, Neptun Kanal : Aquawatt Žirovnica 3:1, Triglav Kranj II : Logatec 1:3

3.držvna odbojkarska liga zahod – 8.krog: Kostanjevica na Krki : National Žirovnica 2:3, Triglav Kranj II : MOK Kočevje 3:2

3.državna ženska odbojkarska liga zahod – 9-krog: Bled : Luka Koper mlade 3:0, Triglav Kranj II : Piran II 3:0 in Jesenice Mladi : ŽOK Triglav Kranj II 0:3.

Rokomet

Rokometaši v ligi NLB bodo včeraj odigrali tekme 13.kroga. Rokometaši RD Urbanscape Loka so v športni dvorani Poden v Škofja Loki gostili rokometaše RK Celje Pivovarna Laško in izgubili s 30:28.
Včeraj pa so tekme 8.kroga odigrali rokometaši v 2.državni rokometni ligi. V Železnikih so se pomerili rokometaši RD Alples Železniki in RK Cerklje, boljši pa so bili rokometaši RK Cerklje, ki so zmagali z zadetkom prednosti 23:22.

Vaterpolo

Včeraj sta bili odigrani povratni polfinalni vaterpolski tekmi Pokala Slovenije v članski konkurenci. Prva tekma v pokritem olimpijskem bazenu med vaterpolist AVK Triglav in VD Koper Primorska se je končala brez zmagovalca 8:8, v finale pa so se uvrstili Koprčani, ki so prvo tekmo dobili s sedmimi zadetki razlike. V drugem obračunu so vaterpolisti VK Ljubljane Slovana z 9:8 premagali vaterpoliste VD Kamnika, kar pa je bili premalo saj je VD Kamnik prvo tekmo dobil s tremi zadetki razlike in se je kot druga ekipa uvrstila v finale pokala.

Jože Marinček