Nedeljski športni pregled

Košarka

Košarkarji v košarkarski ligi Nova KBM so včeraj odigrali tekme 12. kroga. V Novem mestu so košarkarji Šenčur Gorenjska gradbena družba v dvorani Leona Štuklja bili poraženi s strani košarkarjev Krke, končni rezultat se je glasil 108:75.
Včeraj so košarkarice Cinkarne Celje in kranjskega Triglava v športni dvorani Gimnazije Celje – Center odigrale tekmo zadnjega 14. kroga v prvi ženski košarkarski ligi. Boljše so bile košarkarice Cinkarne Celja, ki so zmagale z rezultatom 80:46.

Nogomet

Včeraj so nogometaši v prvi slovenski nogometni ligi Telekom odigrali tri tekme 29. kroga. Na nogometnem igrišču Ljudski vrt v Mariboru so nogometaši Maribora premagali kranjski Triglav z rezultatom 2:1, Domžale so po šestih mesecih izgubile prvo prvenstveno tekmo in sicer v Celju z 2:1, Ankaran Hrvatini pa je z rezultatom 3:2 premagal Rudar iz Velenja.

Danes bodo nogometaši odigrali še dve tekmi. Ob 16ih 50 se bo začela tekma Olimpija – Gorica, ob 19ih pa še Krško – Aluminij.

Štiri tekme 26. kroga so včeraj odigrali nogometaši v drugi slovenski nogometni ligi. Srečanja v Kranju na nogometnem igrišču v športnem parku Zarica med nogometaši Zarice Kranj in nogometaši Roltek Doba se je končalo z rezultatom 1:0. Danes ob 17ih se bo začela tekma med nogometaši Kalcer Radomlje in Brda.

Šest tekem 22. kroga pa so včeraj odigrali nogometaši v tretji slovenski nogometni ligi center. Doseženi so bili naslednji rezultati: Kolpa : Sava Kranj 2:1, Bled Hirter : Šobec Lesce 4:0, Bohinje : SIJ Acroni Jesenice 0:7 in Zagorje : Komenda 0:0. Tekma Tinex Šenčur – Arne Tabor 69 se bo odigrala v torek 8.maja.

Rokomet

V športni dvorani Poden v Škofja Loki se je sinoči tekma 6. kroga lige NLB za uvrstitev od 1. do 6.mesta med rokometaši RD Urbanscape Loka in RD Celje Pivovarna Laško končala z rezultatom 24:28.

Vaterpolo

Včerajšnja druga pripravljalna prijateljska tekma mladinskih vaterpolskih reprezentanc Slovenije in Turčije se je končala z neodločenim rezultatom 7:7.

 

Jože Marinček