Ne samo na področju smuči, odlični tudi v navtiki

Begunski Elan je preko spletnega dogodka predstavil svoj inovativni izdelek, smuči Voyager, prve visoko zmogljive zložljive karving smuči na svetu.  Gre za izjemen tehnološki napredek smučarske industrije, saj je Elanovi ekipi uspelo smučko prepoloviti, kar omogoča lažji transport. V svetu je bilo že nekaj poskusov izdelave zložljivih smuči, vendar pa še niso zasledili kakšnega povsem delujočega izdelka za splošno uporabo. Zato gre pri smuči Elan Voyager za svetovno inovacijo. Razvoj je trajal okoli štiri leta, vanj pa so vložili kar nekaj sredstev.

So pa v Elanu odlični tudi na področju navtike. Njihova nova luksuzna barka Elan GT6 je osvojila nagrado za najboljše notranje oblikovanje na Kitajskem. Tako imenovana »Oceanway China Yachts« je najprestižnejša navtična nagrada, ki jo je mogoče prejeti na kitajskem trgu. Vsako leto žirija Oceanway izbere najboljše izdelke v 12 različnih kategorijah v luksuznem sektorju. Elan se je za nagrado potegoval tudi z barkami E5, GT5 in 45.1 ter jo z novim GT6 tudi osvojil. Nagrada je potrditev sposobnosti Elanove ekipe in rezultat produktivnega sodelovanja z oblikovalsko hišo Studio F. A. Porsche, ki je z njihovo ekipo za raziskave in razvoj sodelovala pri industrijskem oblikovanju.

Kot pravijo v Elanu, je petnajstmetrski Elan GT6 trenutno največji adut njihove ladjedelnice, odlikujejo ga visoka raven tehnologije, dovršena oblika in navdušujoča raven udobja. Tako imenovani »grand tourer« naslednje generacije je zasnovan z uravnoteženim odnosom med hitrostjo, močjo, udobjem, luksuzom in lahkotnostjo upravljanja. GT6 je edina barka v razredu z ravno palubo spredaj in prva serijska jadrnica, ki jo je sooblikoval priznani Studio F. A. Porsche.