Na vprašanja je odgovarjal Davor Janžič, ki se odpravlja na svetovno prvenstvo

Slika: J.M.

Davor Janžič že sedmič na svetovno prvenstvo

Predsednik balinarskega društva Center Kranj, Davor Janžič, ki je še vedno aktiven v balinanju in igra v Italiji, bo naslednji teden odpotoval v Maroko, kjer se bo nastopil na svetovnem balinarskem prvenstvu. Naš novinar ga je ujel na turnirju balinarskega društva Center, kjer je bil v vlogi vodje tekmovanja in se izkazal kot dober organizator in gostitelj.

Danes imate svoj turnir, zelo pa vam je zagodel vreme. Kako je s tem?

Povabili smo, tako kot vsako leto, 16 ekip, a se jih je odzvalo 12. Ne vem, je temu botrovalo vreme, ali pa je kaj drugega. Kljub temu smo kar zadovoljni, saj so prišle odlične trojke in tukaj nastopa Trata kot aktualni prvak, tu je Tržič, pa Velenje Premogovnik, Čirče, Planina in mi kot člani prve lige, ostale trojke iz celotne Gorenjske in nekaterih drugih krajev iz Slovenije.

In kakšna so vaša pričakovanja na turnirju?

Pričakovanja so pač taka, da se bo Center uvrstil med prve tri, so pa tukaj dobre trojke in je vse možno.

V naslednjem tednu odhajate na svetovno prvenstvo. Kje poteka in katero svetovno prvenstvo bo to za vas?

To bo za mene že sedmo svetovno prvenstvo, odigralo pa se bo v Casablanci v Maroku (18. – 24.september op.p.) in se že prav veselim, da bom ponovno v Maroku in mestu, kjer sem že bil, a takrat še kot mladinec. Slovenski balinarji se iz velikih tekmovanj, kot bo to sedaj, vedno vračajo s kolajnami.

Koliko kolajn ste vi do sedaj že osvojil in v katerih disciplinah boste nastopil?

Do sedaj sem na takih tekmovanjih osvojil štiri zlate, štiri srebrne in eno bronasto medaljo. Tokrat bom igral tako kot po navadi, v istih disciplinah. Lani se izpustil natančno izbijanje in bom letos igral to disciplino, poleg nje pa še igro dvojic, skupaj s Juretom Kozjakom.

Koliko balinarjev iz Gorenjske pa je tokrat še v reprezentanci?

Ja, tu je še Dejan Tonejc, ki je standardni član reprezentance, ostali balinarji pa prihajajo iz ljubljanske in primorske regije.

Kakšna pa so pričakovanja v Casablanci?

Slovenska reprezentanca že kar nekaj časa dobro kotira v svetovnem merilo. Vedno smo se vračali s medaljami in upam da bo tako tudi tokrat.

Jože Marinček