Na Gorenjskem bo potekala vojaška vaja

Slika: Pixabay.com

Slovenska vojska bo s svojim 132. gorskim polkom 1. brigade Slovenske vojske še v mesecu septembru 2022 izvedla mednarodno vojaško vaj pod imenom “Zvezda Triglava”. Na vaji bodo poleg slovenskih vojakov sodelovali še pripadniki ameriške, britanske, poljske in madžarske vojske.

Med vojaškim usposabljanjem bodo udeleženci vaje na območju Škofjeloškega hribovja od sobote 17. 9. 2022 do torka 20. 9. 2022 izvedli taktično vajo z uporabo vadbenega streliva, pirotehničnih sredstev ter helikopterskega transporta. Vaja bo izvedena v okolici Vojašnice Boštjana Kekca na Bohinjski Beli, pri plezališču Iglica in plezališču Kupljenik, na strelišču in vadišču Slovenske vojske Mačkovec ter na območju Škofjeloškega hribovja, in sicer na območju Gorenje vasi, Hotavelj ter na lokaciji planinske koče na Ermanovcu in Blegošu.

Kot pravijo organizatorji vaje, zaradi premikov pripadnikov Slovenske vojske in tujih oboroženih sil pred začetkom, med in po končani vaji, bo povečan promet vojaških vozil, ki pa ne bo motil pretočnosti prometa.