Na Brniku včeraj le ena kršitev, na Jesenicah se je zgodila nesreča pri delu, vlomi…

V času sprejema športnikov včeraj, se je zgodila le ena kršitev, kar je zelo pohvalno.

Včeraj zvečer so policisti na javnem delu letališča na Brniku pridržali moškega, ki je bil pod
vplivom alkohola kršil javni red in mir. Moški ni upošteval ukrepov policistov. Ker je obstajala dejanska nevarnost, da bo še naprej delal prekrške, so ga prepeljali na policijsko postajo. Pri tem so uporabili prisilna sredstva. Po streznitvi je bil izpuščen, zaradi prekrškov pa  je obravnavan v prekrškovnem postopku.


Na Jesenicah so policisti včeraj popoldan obravnavali smrtno nesrečo moškega. Do nesreče je prišlo pri vožnji s traktorjem v naravnem okolju. Traktorist je padel pod kolo traktorja, ki ga je nato prevozil. Moški je zaradi poškodb umrl na kraju nesreče, ki je posledica nesreče pri delu.


Zaradi opustitev samozaščitnih ukrepov lastnikov, so policisti včeraj obravnavali tri prijave tatvin. Z opustitvijo le-teh, imajo storilci možnost, da si pridobijo protipravno premoženjsko
korist.

  • V Zgornji Besnici je bila iz stanovanjske hiše odtujena zlatnina, pri tem pa ni bilo znakov vloma;
  • v Predmostu na škofjeloškem območju je bilo iz odklenjene delavnice ukradeno orodje;
  • v Podblici na območju Kranja pa sta bili iz odklenjene garaže ukradeni dve motorni žagi.

Da do takih primerov oškodovanja lastnikov ne bi prihajalo, policisti  priporočajo, naj občani izvajajo vsaj osnovne samozaščitne ukrepe:

  • zaklepajo naj svoje nepremičnine,
  • stvari shranjujejo nedosegljivo storilcem,
  • v stanovanjskih hišah in stanovanjih naj poskrbijo tudi za ustrezno shranjevanje zlatnine
    in denarja, saj prav te storilci največkrat iščejo in si jih prilaščajo.

Opozorilo

Kot je bilo že napovedano, na gorenjski avtocesti obnavljajo del avtoceste med
priključkoma Hrušica in Lipce. Proti Ljubljani je zaprta polovica avtoceste, promet pa poteka dvosmerno po drugi polovici. Več o zapori, ki naj bi trajala od 11. septembra 2017 in predvidoma do sredine novembra 2017, si preberite na dars.si.

Policisti opozarjajo tu na previdnost na cesti, saj so ceste mokre in spolzke, zaradi padavin, vetra in nižjih temperatur pa so vozne razmere slabše. Vozniki naj hitrost vožnje prilagodijo tem razmeram in vozijo previdno znotraj dovoljenih omejitev hitrosti.

Kljub slabim razmeram se v prometu še pojavljajo tudi posamezni kolesarji in mopedisti, ki naj upoštevajo, da je vožnja v dežju in slabem vremenu zanje še bolj nevarna in tvegana.

Vir: PU Kranj