Lažen alarm zaradi eksplozivnega predmeta

Na območju Škofje Loke so danes policisti obravnavali prijavo o nastavljenem eksplozivnem predmetu v enem od poslovnih objektov. Kraj so zavarovali policisti. Opravljen je bil ogled kraja, območje in objekt pa pregledana tudi s policijskim psom za specialistično uporabo. Nevaren predmet ni bil najden. V dogodku so podani elementi zlorabe klica za nujno pomoč in s tem kaznivega dejanja zlorabe znamenj za pomoč in nevarnost. Storilec se za kaznivo dejanje kaznuje z zaporom do treh let. Policija nadaljuje z zbiranjem obvestil.
Včeraj je bil prijavljen požar v objektu v Žirovnici. Ugotovljeno je bilo povečano dimljenje iz dimnika ob zagonu peči brez ognja. Požara ni bilo.
Kranjski policisti so obravnavali prijavo oškodovanca, fizične osebe pri prodaji vozila manjše vrednosti. En del kupnine je kupec poravnal ob prevzemu rabljenega vozila, drugi del do polnega zneska kupnine pa bi moral poravnati naknadno. Tega po prevzemu vozila ni več želel storiti. Zato je oškodovanec proti njemu podal prijavo za kaznivo dejanje goljufije.
V Kranju so policisti obravnavali padec kolesarja, ki je padel med potiskanjem kolesa. Poškodovan ni bil.
Tudi  na področju kriminalitete so policisti obravnavali več primerov. V Cerkljah na Gorenjskem in na Planini v Kranju so bile iz treh vozil odtujene registrske tablice. V Kranju je bila včeraj prijavljena tatvina vozila, ki je bilo zvečer najdeno blizu kraja odtujitve. Okoliščine policisti še preverjajo. V Podbrezjah so policisti obravnavali povzročitev škode  na osebnem avtomobilu. V Radovljici je bil unovčen neveljaven bankovec za 100 eurov, na njem je bil napis da bankovec ni veljaven. V drugem primeru pa je bil unovčen ponarejen bankovec za 20 eurov.