Kronika: Znano je več podrobnosti o nesreči v Vrbi. Trije primeri povožene divjadi in nesreča kolesark

  • Dopolnitev obvestila o prometni nesreči v Vrbi.

Policisti so v Vrbi na območju prehoda ceste čez železniško progo obravnavali smrt mopedista. Ugotovili so, da je mopedist umrl zaradi hujših poškodb, ki jih je utrpel pri trčenju v bočni del vlaka. Glede na zbrane informacije, se mopedist pred nezavarovanim prehodom ceste čez železniško progo v času, ko je mimo peljal vlak, ni ustavil in je z mopedom vanj trčil. Umrl je starejši mopedist.

Mopedist je osma letošnja smrtna žrtev na gorenjskih cestah in druga ta mesec. V tem mesecu sta bili obe žrtvi mopedista. Lani so gorenjski policisti v celotnem letu obravnavali osem smrtnih prometnih nesreč, v istem obdobju pa šest.

Na Bledu so obravnavali prijavo nesreče v kateri sta bili udeleženi dve kolesarki. Ena od kolesark je med naglim zaviranjem pri vožnji po klancu navzdol izgubila nadzor nad kolesom in v padcu zadela drugo kolesarko, ki je vozila v isti smeri in je prav tako padla. Obe kolesarki naj bi se skušali izogniti delovnemu stroju, ki je stal ob vozišču ceste.

Včeraj zjutraj in dopoldan so policisti obravnavali tri povoženja divjadi:

  • Zjutraj sta bila obravnavana primera na Kokrici in v Prebačevem,
  • dopoldan pa je bila s ceste odstranjena še povožena divjad na Polici.

V vseh treh primerih gre za mesta, kjer se divjad pogosto giblje, zato bodite še bolj pozorni pri spremljanju dogajanja ob cesti ter vožnjo prilagodite.

Na območju Spodnjega Brnika je neznani storilec ukradel vrata delovnega stroja, v Lescah pa je bila prijavljena tatvina električnega kabla in reflektorjev.

Vir: PU Kranj