Kronika preteklega vikenda: Poziv policistov vozniku, ki je bil udeležen v nesreči v Tržiču! Napoved akcije preverjanja uporabe varnostnih pasov

S policijske uprave Kranj poročajo o več nesrečah, ki so se zgodile na območju Gorenjske v preteklem vikendu.

 • Policisti so preko vikenda obravnavali 21 nesreč, v dveh so udeleženci utrpeli telesne poškodbe.
  • V petek okoli 10.15 sta med avtobusno postajo in pošto na Predilniški cesti v Tržiču trčila mopedist in voznik rdečega vozila Renault Express, ki se je iz parkirnega prostora vključeval v promet.

Udeleženca sta po trčenju govorila, mopedist pa je kasneje zaradi lažjih poškodb iskal zdravniško pomoč. Zato prosijo drugega udeleženca, naj se zglasi na Policijski postaji Tržič oziroma pokliče na telefonsko številko (04) 598 29 00 ali 113.

 • V drugi prometni nesreči pa je bil v soboto na Bledu udeležen kolesar, ki je padel med spustom po klancu navzdol in se v nesreči lažje poškodoval.

 

 • Na Taležu je bilo vlomljeno v počitniški objekt, odtujen je bil agregat z gorivom;
 • v Prebačevem je storilec vlomil v pomožni objekt, odtujeno je bilo orodje in žar;
 • v Britofu je bilo danes ponoči okoli 2.30 vlomljeno v dva poslovna objekta. Storilec je iz prvega odtujil cigarete, iz drugega pa manjši znesek denarja.

 

 • Med vikendom so gorenjski policisti trem udeležencem zasegli motorna vozila.
  • V petek popoldan so obravnavali mladoletnika, ki je neregistrirano vozilo z ukradenimi tablicami vozil brez vozniškega dovoljenja;
  • isti dan zvečer so avtomobil zasegli še vozniku, ki je avtomobil vozil v času veljavnosti ukrepa prepovedi vožnje;
  • včeraj ponoči pa so na gorenjski avtocesti ustavljen in iz prometa izločili še enega voznika, ki je bil tudi brez brez veljavnega vozniškega dovoljenja in je vozil osebni avtomobil, na katerem so bile druge registrske tablice, preizkus alkoholiziranosti pa je povrhu vsega pri njem pokazal rezultat 0,13 mg/l alkohola. Voznik motornega vozila, ki nima vozniškega dovoljenja mora ne sme imeti alkohola v organizmu.

 

 • Na območju Škofje Loke je prišlo do eksplozije v zasebnem prostoru. Do nesreče je prišlo  zaradi uhajanja plina iz poškodovane jeklenke, ki je bila v prostoru, kjer je bil uporabljen tudi kamin. Poškodoval se je moški, vendar pa po podatkih policije ne gre za hujše poškodbe.

Varnostni pas rešuje življenja – začetek preventivne akcije in poostrenega
nadzora policistov

Začenja  se akcija za večjo rabo varnostnih pasov in zadrževalnih sistemov med vožnjo v vseh vrstah motornih vozil. Akcija bo potekala bo cel teden, od danes do 17. septembra 2017. V tem času bodo policisti preverjali, ali so udeleženci v vozilih pripeti in ali so pripeti tudi njihovi otroci.

Več o akciji o akciji Varnostni pas rešuje življenja – začetek preventivne akcije in poostrenega nadzora policistov” si lahko preberete na njihovi strani.

Slika: AVP RS