Kronika prazničnih dni.

Gorenjski policisti so v minulih dneh obravnavali več primerov kršitev javnega reda. V enem primeru je šlo za drzno vedenje med občanoma na območju Kranjske Gore, ki sta se sprla zaradi očiščenega parkirišča. V Kranju so policisti v enem dogodku na podlagi anonimne prijave obravnavali druženje sedmih oseb in jih obravnavali zaradi kršitve
odloka. Ravno tako v Kranju so obravnavali kršitelja, ki se je pod vplivom alkohola nedostojno vedel do občanke in s kršitvijo med intervencijo policistov ni prenehal. Zato so ga policisti pridržali do streznitve.
Na  območju  Cerkelj na Gorenjskem so policisti obravnavali prijavo prepira dveh oseb na javnem kraju in suma vožnje pod vplivom alkohola. Voznika so policisti ustavili in ugotovili, da nima vozniškega dovoljenja, da so na vozilu nameščene odtujene registrske tablice, odredili pa so tudi strokovni pregled  zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog. Vozilo so mu zasegli. Sopotnika pa so policisti obravnavali zaradi nasilnega in drznega vedenja ter nadaljevanja s kršitvijo, zaradi česar je bil pridržan. V postopku so mu zasegli še manjšo količino prepovedane droge. Oba obravnavajo tudi zaradi kršitve odloka.
Na  območju Škofje Loke pa so policisti obravnavali prijavo druženja več oseb in motenja z glasno glasbo. Tri kršitelje so policisti uspeli izslediti. Vse tri obravnavajo zaradi kršitve odloka in kršitev javnega reda, dva med njimi pa tudi zaradi groženj policistu in kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja. Postopek zaradi kaznivega dejanja še poteka.
V enem  primeru kršitev v zasebnem prostoru zasebnem prostoru so tržiški policisti obravnavali prijavo nasilnega vedenja med partnerjema in dejanje z znaki prekrška.

Tudi na področju kriminalitete so imeli policisti veliko dela. V Zalogu pri Cerkljah je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo. V Dvorjah je storilec poškodoval kletno okno na stanovanjski hiši. Na Bledu pa je bilo prijavljeno poškodovanje električnega pastirja na pašniku. V minulih dneh so policisti obravnavali tudi prijavo sumljivega ravnanja neznanca, ki je kljukal po vozilih na Tomažičevi ulici v Kranju. Moški ni bil izsleden.

Gorenjski policisti so v zadnjih treh dneh obravnavali osem prometnih nesreč. Dve sta se zgodili zaradi vpliva alkohola. V Kranju je voznik zaradi vožnje pod vplivom alkohola (0,61 mg/l) in prekratke varnostne razdalje trčil v voznika pred seboj, v Škofji Loki pa je voznik s
kombijem zaradi kombinacije alkohola (0,82 mg/l) in neprilagojene hitrosti trčil v prometni znak. Obakrat je nastala samo materialna škoda. V četrtek zvečer so tržiški policisti obravnavali nesrečo voznice, ki je najverjetneje zaradi zdravstvenih težav trčila v drog javne razsvetljave. S kraja je bila odpeljana v zdravstveno ustanovo. Nesrečo s telesnimi
poškodbami pa so v petek obravnavali škofjeloški policisti. Voznik je zaradi neprilagojene hitrosti v okolici Škofje Loke trčil v brežino in se lažje poškodoval.