Kranj ne bo več usran

Slika: pixabay.com

V soboto, 23. maja 2020, bo v dopoldanskem času na širšem območju Mestne občine Kranj (MOK) potekala čistilna akcija Očistimo Kranj – Kranj ni več usran.

Zaradi epidemije virusa covid-19 bo izvedena v manjših skupinah (ne množično) ter v skladu z navodili in varnostnimi ukrepi, ki jih je pripravila Civilna zaščita MOK.

Kljub temu pa bodo soboto popoldne zagotovo očiščene zdaj z odpadki najbolj obremenjene lokacije, na katere so opozorili občani ali so jih opazile komunalne in druge terenske službe ter so zdaj zabeležene tudi v digitalnem zemljevidu črnih točk MOK.

Približno 500 udeležencev iz enot CZ MOK, taborniških rodov, prostovoljnih gasilskih in drugih društev ali nevladnih organizacij ter svetov nekaterih lokalnih skupnosti pa bodo ob tem poskrbeli tudi za lepše mestne in okoliške soseske, otroška in športna igrišča, poti na Jošta, Šmarjetno goro in v Udinborštu, kanjon Kokre in brežine reke Save.

Če bodo zdravstvene razmere dopuščale, pa se bo jeseni čistilna akcija Očistimo Kranj zgodila še enkrat, in to v obliki, kakršni so je Kranjčani vajeni, ko več tisoč zavzetih ljudi v enem samem dnevu do čistega prečeše Kranj z okolico.