Izmenjevalnica oblačil v Radovljici

Slika: Pixabay.com

Evropski teden zmanjševanja odpadkov je v Evropski uniji največji in najuglednejši projekt na področju ozaveščanja o zmanjševanju odpadkov in varstvu okolja. Letos bo potekal med 19. in 27. novembrom, poudarek pa bo na tekstilu. Tekstilna in oblačilna industrija je skupaj s prometom, živilsko industrijo in bivanjem ena izmed največjih osnaževalcev. Ima velik vpliv na rabo tal, onesnaževanje vode in emisije toplogrednih plinov.

Česar ne potrebujemo več, ni treba nujno zavreči, temveč lahko to nekomu podarimo, izmenjamo ali ponovno uporabimo. To velja tudi za tekstil. Z namenom menjave tekstila Komunala Radovljica skupaj z Mladinskim dnevnim centrom Kamra in socialnim podjetjem Vincenca Drakslerja organizira v petek, 25. novembra 2022 od 15. do 18. ure izmenjevalnico oblačil. Prostor za izmenjavo bodo pripravili v 3. nadstropju Knjižnice Antona Tomaža Linharta v Radovljici. Vabijo vas, da se okviru Evropskega tedna zmanjševanja odpadkov pridružite prizadevanjem za trajnostno ravnanje s tekstilnimi odpadki.

Ob prihodu svoje stvari izročite organizatorjem, ki jih sortirajo in razporedijo, vi pa lahko izbirate med že razstavljenimi stvarmi. Predmete, ki v času dogodka ne bodo zamenjali lastnika bomo podarili Fundaciji Vincenca Drakslerja. Organizatorji želijo, da na izmenjavo prinesete samo čista, lepo ohranjena oblačila. Sprejemali bodo oblačila, obutev, tekstil in modne dodatke, ne sprejemajo pa spodnjega perila in nogavic. Lahko samo prinesete ali pa tudi samo odnesete oblačila, kosov ne bodo šteli, kar pomeni, da lahko prinesite kolikor želite in odnesite kolikor potrebujete.