Iz 3 mrliških vežic ukradene bakrene pločevine, lastnika oškodovali za 10.000 eurov

Vir: Pexels

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 48 urah sprejel 181 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 80.

Kranjski policisti so bili v petek okoli 7.45 obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Neznani storilec je nasilno odprl balkonska vrata, vstopil v notranjost hiše, jo pregledal in si protipravno prilastil gotovino.

Prav tako so bili istega dne okoli 13.30 kranjski policisti obveščeni o poskusu vloma v stanovanjsko hišo. Neznani storilec je poskušal nasilno vstopiti v notranjost skozi kletno okno, kar pa mu ni uspelo in je od dejanja odstopil.

V obeh primerih policisti o neznanem storilcu zbirajo obvestila, vodijo predkazenski postopek in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Blejski policisti so bili v petek okoli 8. ure obveščeni o tatvini bakrene pločevine iz streh mrliških vežic.  Tatvino je neznani storilec izvršil čez noč. Lastnika je s tem dejanjem oškodoval do 10.000 evrov.

Blejski policisti so v petek nekaj čez 16. uro, na enem izmed smučišč, obravnavali tatvino smuči Elan, Amphibio Waveflex, dolžine 168 cm, bele barve. Dejanje je neznani storilec izvršil med 12.30 in 14.30.

V obeh primerih policisti o neznanem storilcu zbirajo obvestila, vodijo predkazenski postopek in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

V  dnevniku dogodkov 24. 2. 2023 smo vas obvestili o prometni nesreči, ki se  je  zgodila v petek okoli 6.50 na območju Besnice, da so policisti kraj
zavarovali  in  opravljajo  ogled.  Obvestilo  dopolnjujemo s tem, da je do prometne nesreče  prišlo  med  voznikoma  osebnega avtomobila in tovornega vozila.  28-letni voznik je vozil avtomobil iz smeri Trate porti Kranju in zaradi  neprilagojene  hitrosti,  v  desnem ovinku  trčil v tovorno vozilo drugega  voznika, ki se je pred tem že vključil v promet. Voznik avtomobila je  bil  lahko  telesno  poškodovan.  Na  kraju  so pomoč nudili gasilci in
zdravstveno  osebje.  Z  reševalnim  vozilom je bil prepeljan v zdravstveno ustanovo. Za 28-letnega voznika policisti vodijo prekrškovni postopek.

V  petek  nekaj  pred  15.  uro  so  kranjski policisti na Brniški cesti, obravnavali  28-letno voznico, ki je zaradi prekratke varnostne razdalje z avtomobilom  trčila  v avtomobil voznice, ki je vozila pred njo. Le ta pa v avtomobil voznika, ki je bil zadnji v stoječi koloni. Voznica udeleženka je bila  lahko  telesno  poškodovana  in  z  reševalnim  vozilom odpeljana  v zdravstveno ustanovo. Policisti za njo vodijo prekrškovni postopek.

Kranjski  policisti so v petek okoli 22. ure obravnavali prometno nesrečo na  cesti  Savska Loka v Kranju. 59-letni voznik je vozil iz smeri Drulovke proti  železniški  postaji.  Zapeljal je  na avtobusno postajališče, začel polkrožno  obračati  in  tako  z  avtomobilom  trčil v avtomobil 32-letnega drugega  voznika, ki je vozil v isto smer kot on. V trčenju je bila telesno poškodovala  sopotnica  v  avtomobilu 32-letnega voznika. S kraja je bila z
reševalnim  vozilom  odpeljana  v  zdravstveno  ustanovo. Na kraju so pomoč nudili  tudi gasilci.  59-letni voznik je vozil pod vplivom alkohola (0,31 mg/l),  prav  tako  32-letni voznik  (0,35  mg/l).  32-letnemu  vozniku so policisti  za  vožnjo  pod  vplivom  alkohola napisali  plačilni nalog. Za 59-letnega  voznika  pa  vodijo  postopek  v  smeri kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

V  soboto  okoli 19. ure je 18-letna voznica zaradi neprilagojene hitrosti, zapeljala  z vozišča in trčila v drevo. Po podatkih s katerimi razpolagamo je  bila  lahko  telesno poškodovana.  Policisti za njo vodijo prekrškovni postopek.

Kranjski  policisti  so  bili  v  petek  nekaj  pred  20. uro obveščeni o prometni  nesreči, v kateri je 25-letna voznica na območju Srednje vasi pri Šenčurju,  izsilila  prednost  22-letnemu vozniku in z avtomobilom trčila v njegov  avtomobil.  22-letni  voznik  začetnik  je bil pod vplivom alkohola (0,22  mg/l).  Za  25-letno  voznico policisti vodijo prekrškovni postopek. 22-letnemu  vozniku  pa  so  za vožnjo pod vplivom alkohola izdali plačilni
nalog.

Kranjski  policisti  so  danes  malo  čez  polnoč  na območju Jezerskega, obravnavali   20-letnega  voznika,  ki  je  zaradi  neprilagojene  hitrosti zapeljal se ceste in se z avtomobilom prevrnil na streho. Na kraju so pomoč nudili tudi gasilci. Vozniku je bil izdan plačilni nalog.

Gorenjski  prometniki  so  imeli v soboto okoli 14.20 na območju Jesenic, v postopku  25-letnega  voznika, ki je vozil osebni avtomobil brez veljavnega vozniškega  dovoljenja. Avtomobil  so  zasegli.  Za vožnjo brez veljavnega vozniškega   dovoljenja   bo   voznik  z obdolžilnim  predlogom  predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

V soboto okoli 14. ure so bili kranjski policisti obveščeni o najdbi neeksplodirane protipehotne mine iz druge svetovne vojne, ki je bila najdena na območju gradnje mostu (Ljubljanska cesta), v strugi reke Save. Strokovno usposobljeni delavci Enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi (NUS), so protipehotno mino uničili. Policisti so kraj zavarovali in najdbo ustrezno zadokumentirali.

Divjad je bila povožena na območju Jesenic.

Spletno uredništvo, M.V.