Policisti so danes nadaljevali včeraj začeto iskalno akcijo za tujima gornikoma, ki sta se v soboto dopoldne odpravila proti Triglavu.

Po podatkih s katerimi razpolagamo sta oba gornika med plezanjem po Slovenski smeri v Triglavski severni steni, na nadmorski višini nad 1600 metrov, padla v globino ter zaradi hudih poškodb na kraju umrla. Njuni trupli je danes okoli 10. ure našla posadka policijskega helikopterja med sistematičnim pregledom terena.  

Po do sedaj zbranih obvestilih gre za 33- in 42-letnega gornika, oba državljana Srbije. Za 33-letnika so italijanski varnostni organi pred dnevi razpisali pogrešanje, aktivnosti v zvezi iskanja pa so od nedelje zvečer izvajali tudi slovenski policisti.

Okoliščine kažejo, da sta pokojna gornika plezala v zahtevnih razmerah, nad snežno mejo, na mešanem snežnem in kopnem terenu.

V reševanju so poleg policistov in helikopterske posadke sodelovali tudi gorski reševalci iz društva GRS Mojstrana. Pokojnika sta bila s helikopterjem slovenske policije prepeljana v dolino. Policisti nadaljuje z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dogodka in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Zaradi morebitnih spreminjajočih vremenskih razmer, snežnih pasti in s tem nevarnosti za nesreče vam pred odhodom v gore svetujemo sprotno spremljanje ARSO:   https://meteo.arso.gov.si/

 

Spletno uredništvo,

Vir: Policija