Intervencije v preteklih 24 urah

Gorenjski gasilci in reševalci so v preteklih 24 urah posredovali v več dogodkih.

Sobota, 21.10.17

Na cesti Tržič–Podljubelj je Ob 7.27 voznik z osebnim vozilom zapeljal s ceste in se prevrnil na bok. Gasilci JZ GRS Kranj in PGD Bistrica pri Tržiču so demontirali obcestno ograjo in s pomočjo avtodvigala postavili vozilo nazaj na cesto.

Ob 12.11 si je planinka na poti proti Lubniku, občina Škofja Loka, poškodovala ramo. Gorski reševalci GRS Škofja Loka so planinko prepeljali v dolino, kjer so jo predali reševalcem NMP Škofja Loka.

V bližini doma na Kališču (Preddvor) se je ob 12.29 poškodoval pripravnik za alpinista, ki je padel z višine na trtico. Po poškodovanega je poletel helikopter LPE z dežurno ekipo HNMP na Brniku. Prepeljali so ga v SB Jesenice.

Ob 12.33 si je planinka pod domom na Krvavcu, občina Cerklje na Gorenjskem, poškodovala nogo. Gorski reševalci postaje GRS Kranj so jo oskrbeli in transportirali do spodnje postaje žičnice Krvavec, kjer so jo predali v domačo oskrbo.

Ob 20.52 je v naselju Grad v občini Cerklje na Gorenjskem, starejša oseba izgubila zavest. Prvi posredovalci PGD Cerklje so nudili prvo pomoč oboleli osebi do prihoda reševalcev NMP Kranj.

Ob 18.46 je ob Hraški cesti v Lescah zagorelo grmovje. Ogenj so pogasili gasilci PGD Lesce.