Intervencije v preteklih 24 urah

Gorenjski gasilci in reševalci so v preteklih 24 urah posredovali v več dogodkih.

V Občini Tržiš je ob 8.01 je na markirani planinski poti v Gozdu proti Tolstemu vrhu planinca obšla nenadna slabost. Gorski reševalci GRS Tržič so planincu nudili prvo pomoč in ga pripravili za helikopterski prevoz, posadka s helikopterjem SV pa ga je v spremstvu dežurne ekipe GRS prepeljala v UKC Ljubljana.

V stanovanju v občini Jesenice, na Cesti revolucije je ob  10.43 iztekala voda iz poškodovanega radiatorja. Gasilci GARS Jesenice so v prisotnosti policije s tehničnim posegom odprli vrata, zaprli ventil na radiatorju in preprečili nadaljnje iztekanje.

Ob 12.05 sta Na cesti Rakovica – Spodnja Besnica sta ob 12.05 trčili osebni vozili. Gasilci JZ GRS Kranj so zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulatorja, sanirali razlite motorne tekočine in nudili pomoč policiji pri urejanju prometa. Dva poškodovana udeleženca v prometni nesreči so oskrbeli reševalci NMP Kranj.

V občini Bohinj so okoli 14.14 na planini Vodični vrh posredovali gorski reševalci postaje GRS Bohinj ter posadka s helikopterjem SV v spremstvu z dežurno ekipo GRS. Jadralni padalec se je poškodoval pri zasilnem pristanku. Poškodovancu so na kraju dogodka nudili prvo medicinsko pomoč, ga imobilizirali in dvignili v helikopter, s katerim je bil prepeljan v UKC Ljubljana.

Ob 15.35 so na Puštalu, občina Škofja Loka, zagorele saje se v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Škofja Loka so požar v dimniku pogasili, s termo kamero pregledali okolico dimniških tuljav in lastniku objekta prepovedali nadaljnje kurjenje. Pregled dimnika mora opraviti pristojno dimnikarsko podjetje.

Na Rupi je ob 15.47 iz poškodovane cevi plinovoda, ki je vkopana v zemljo, uhajal plin. Gasilci JZ GRS Kranj so kraj uhajanja plina požarno zavaroval in zaprli dovodne plinske ventile. Pristojni za vzdrževanje plinovoda so skupaj z gasilci poškodovano cev odkrili in odkopali poškodovano cev plinovoda. Cev so dodatno zavarovali, nadaljnja popravila pa je prevzelo pristojno podjetje za vzdrževanje plinovoda.

Ob 17.28 sta na poti z Vogla planinca zašla in obtičala na neprehodnem terenu. Posredovali so gorski reševalci postaje GRS Bohinj in posadka s helikopterjem SV v spremstvu dežurne ekipe GRS. Oba planinca so gorski reševalci s pomočjo vitla dvignili v helikopter in nepoškodovana prepeljali v dolino.

Ob 20.10 so na Lučinah v občini Gorenja vas – Poljane, zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Lučine so počakali da so saje pogorele, nato dimnik ohladil, in na koncu dimnik še očistili.