HDD Sij Acroni Jesenice je prevzel vodstvo v ligi AHL

Hokej

Hokejisti HDD SIJ Acroni Jesenice so včeraj v Alpski hokejski ligi AHL odigrali novo tekmo. V športni dvorani Podmežakla so po kazenskih strelih s 4:3 (1:2, 2:0, 0:1; 1:0) premagali hokejiste avstrijskega EC Bregenzerwalda in z 21 osvojenimi točkami prevzeli vodstvo na tekmovalni tabeli. Mož odločitve je bil Celjan v dresu Jeseničanov Žan Jezovšek, ki je uspešno izvedel odločilni kazenski strel.

Naslednja tekma, ki je pred hokejisti Jesenic, bo v soboto 14.10., čaka pa jih prvi večni derbi v ligi AHL z ljubljanskimi zmaji.

Nogomet

Včeraj so nogometaši v drugi slovenski nogometni ligi odigrali še tri tekme 10.kroga. Na nogometnem igrišču športnega parka Zarica se je tekma med nogometaši Zarice Kranj in Jadrana Dekani končala neodločeno – 2:2. Tekmo med nogometaši Cherrybox24 Tabor Sežana in AŠK Bravo so dobili z 0:1 nogometaši AŠK Bravo, v Murski soboto pa so nogometaši Mure s 5:1 premagali Roltek Dob. V vodstvu je s 26 točkami Mura,
Kalcer Radomlje so s 23 točkami na tretjem mestu, Zarica Kranj je z 9 točkami enajsta, Roltek Dob pa je s 5 točkami štirinajsti.

Jože Marinček