Gorenjska kronika

Slika: Pixabay

Gorenjski policisti so v zadnjih dveh dneh obravnavali sedemnajst prometnih nesreč, ena oseba je bila poškodovana. V petek zvečer sta na Jesenicah trčili dve udeleženki. Okoliščine kažejo, da je do nesreče prišlo zaradi neupoštevanja pravil o prednosti povzročiteljice nesreče. Ena od udeleženk nesreče je po podatkih policije lažje poškodovana. Nekaj nevšečnosti je povzročilo tudi sobotno sneženje. Na Koroški Beli in Posavcu je na cesto padlo drevo. Na Lipcah pa se je odprla večja udarna jama. S snegom pa sta povezani dve prometni nesreči z materialno škodo, in sicer na Belci, kjer je voznik zdrsnil z dovozne poti
in na Spodnji Beli, kjer je voznica trčila v vejo na cesti.

Policisti so trikrat posredovali zaradi neupoštevanja covid ukrepov pri poslovnih subjektih. Kranjski policisti so v petek preverjali prijavo občana o sumljivem poizvedovanju neznanca, ki ga je na domu spraševal, koliko ljudi stanuje v hiši, s čim se ukvarjajo itd. V Kropi pa so si trije neznanci domnevno ogledovali stanovanjsko hišo.
V petek so kranjski policisti preverjali prijavo o povzročitvi poškodb pri občanu med pretepom brez hujših posledic. Moški je zdravniško pomoč odklonil. Okoliščine policisti še preverjajo. V Kranju sta se včeraj sprla dva občana, med več osebami pa je zatem prišlo do prerivanja. Policisti zbirajo obvestila o prekršku, postopek pa vodijo tudi proti gostincu zaradi sumov kršitev predpisov covid ukrepov, strežbe in časa obratovanja. V Podreči je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo. Odtujena je bila manjša količina denarja. Vlom je bil izvršen v času med 17.30 in 19.30 uro, kar je v zimskem obdobju krajših dni eden najbolj kritičnih časov.