Gorenjska kronika

Gorenjski policisti so včeraj prejeli šest obvestil o prometnih nesrečah, en udeleženec je bil poškodovan. Na območju Škofje Loke se je po prvih podatkih policije lažje poškodoval kolesar.

Več dela so spet imeli gorski reševalci. Včeraj sta bili izvedeni dve reševanji s helikopterjem Slovenske vojske. Na območju Sovatne je zdrsnil planinec, na poti iz Vrat proti Luknji pa je planinka padla. Pri obeh gre za lažje poškodbe. Včeraj je bilo zaključeno tudi reševanje pokojnega planinca iz sobote v Severni Triglavski steni, zvečer pa so preverjali še informacijo o domnevno pogrešanem planincu na območju Prisojnika. Pogrešitev še ni potrjena, določene informacije se še preverjajo.

Aktivni so bili tudi gasilci. Na Bledu je zagorelo v zasebnem objektu, na Kočni pa je občan na dvorišču kuril smeti. V prvem primeru ne gre za tujo krivdo, za kurjenje na Kočni pa bodo policisti o dogodku obveščali pristojni inšpektorat. Na Jesenicah je včeraj zvečer zagorel zabojnik za komunalne odpadke. Okoliščine kažejo, da gre za požig.