Gorenjska kronika

Slika: nadlani.si

Gorenjski policisti so preko vikenda obravnavali sedem prometnih nesreč, devet prijav kršitev javnega reda in miru na javnem kraju in štiri v zasebnem prostoru. S področja kriminalitete so prejeli več prijav tatvin in poškodovanja tuje stvari. Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja sta bili zaseženi dve vozili.
V Podljubelju sta bili v petek najdeni dve stari minometni mini. Neeksplodirano ubojno sredstvo je bilo v soboto najdeno tudi v Kamni Gorici in Žabnici. Strokovnjaki so predmete varno uničili na krajih. V primeru, da najdete nevarne predmete, se jih ne dotikajte, najdbo pa takoj prijavite na številko 112.
Kranjski policisti so v petek zjutraj obravnavali požar na stroju v objektu za izvajanje dejavnosti. Tuja krivda je izključena. Nastala je materialna škoda.
Na Kočni je v petek zagorelo v naravi. Gre za manjši požar. Škoda ni nastala.
V soboto je v okolici Kranja zagorel del stanovanjske hiše. Okoliščine kažejo, da je zagorelo na električni napravi. Nastaja je materialna škoda.
Blejski policisti so v soboto obravnavali poškodbo moškega pri  obrezovanju drevja. Tuja krivda je izključena.
V Spodnjih Bohinjskih gorah so gorski reševalci v soboto pomagali planinki zaradi poškodbe noge. Lažje poškodbe so reševalci obravnavali tudi pri planinki med Smokuškim vrhom in Sankaško kočo, na Komni pa posredovali zaradi informacije, da se je izgubil planinec. Včeraj pa se je v Severni triglavski steni poškodoval planinec. Tudi v tem primeru so posredovali gorski reševalci. Z gore je plezalca odpeljal helikopter Slovenske vojske.
Kranjskogorski policisti so včeraj obravnavali uporabnika motornih sani zaradi vožnje v naravnem okolju. Proti njemu poteka prekrškovni postopek.
Na Zoisovi ulici v Kranju so bila s kleti stanovanjskega objekta z gorskega kolesa odtujena kolesna obroča s pnevmatiko. Na Koroški cesti v Tržiču pa je neznani storilec poškodoval blatnik na vozilu.