Gorenjska kronika

Slika: nadlani.si

Policisti so v zadnjih 24 urah sprejeli dve obvestili o prometnih nesrečah, v enem primeru je prišlo do telesnih poškodb.  Obravnavali so štiri prijave kršitev javnega reda in miru na javnem kraju ter pet v zasebnem prostoru.

V  poslovno-industrijski coni v Šenčurju je občan pobiralcu prispevkov včeraj izročil dva eura denarja in ga potem, ko je opazil, da gre za prevaro, želel nazaj. Pobiralec prispevkov se je pretvarjal, da je gluhonem. Prevare pri pobiranju prispevkov so najpogostejše na območjih trgovskih centrov. Opozarjamo na previdnost pri izročanju prispevkov. Za pobiranje prispevkov mora biti izdano dovoljenje pristojne upravne enote, pobiralec mora imeti ustrezno pooblastilo, prispevki pa mojo biti evidentirani na posebnem dokumentu.

V gozdu na območju Jelovice se je včeraj poškodoval delavec. Nanj je padla veja z drevesa. Reševali so radovljiški gorski reševalci. Moški je bil odpeljan v zdravstveno ustanovo. Tuja krivda je izključena. Na Koroški Beli so policisti včeraj sredi popoldneva obravnavali požar v kleti stanovanjskega bloka. Nastala je manjša materialna škoda. Postopek še poteka.
V Šenčurju se je včeraj popoldan vžgal koš za smeti, v katerega naj bi bil odvržen cigaretni ogorek. Škoda ni nastala.
Škofjeloški policisti so včeraj obravnavali občana, ki je v zasebnem prostoru kršil javni red in mir, ki ga je motil in ogrožal tudi v intervenciji policistov. Prevzela ga je zdravniška služba. Postopek še poteka.
Tržiški policisti so včeraj obravnavali skrbnika živali, ki psa ni  imel na povodcu. Policisti opozarjajo, da morajo biti psi na javnem kraju na povodcih in pod nadzorom.
Kranjski policisti so včeraj pozno zvečer obravnavali občana, ki je z glasno glasbo in hrupom kršil nočni mir in počitek drugih. Obravnavajo ga v prekrškovnem postopku. Škofjeloški policisti so včeraj obravnavali uporabnika skiroja, ki je trčil v robnik pločnika in padel. Pri padcu se je po podatkih policije lažje poškodoval. Proti njemu poteka prekrškovni postopek.
Na Savski Loki v Kranju je storilec včeraj odtujil kolo manjše vrednosti. V Škofji Loki pa je storilec poškodoval predmet v stanovanjskem objektu v izgradnji.