Gorenjska kronika

Gorenjski policisti so v zadnjih 24 urah sprejeli sedem obvestil o prometnih nesrečah, v enem primeru je šlo za telesne poškodbe. Prejeli so tudi tri prijave kršitev javnega reda in miru na javnem kraju ter v zasebnem prostoru.
Včeraj dopoldan je v Kranju kolesar padel po trčenju v drog prometnega znaka. Bil je močno pod vplivom alkohola. Preizkus alkoholiziranosti je pri njem pokazal rezultat 1,16 mg/l alkohola. Je lažje poškodovan. Kolesarja z enakim »stilom« so kranjski policisti obravnavali tudi že v petek. Takrat je kolesar v okolici Kranja padel med zavijanjem. Tudi pri njem je bil rezultat preizkusa alkoholiziranosti 1,16 mg/l alkohola. Zaradi takih in podobnih dogodkov policisti pozivajo k odgovorni udeležbi v prometu in ničelni stopnji
alkohola, ki na udeleženca vpliva že pri zelo nizkih vrednostih.
Gorenjski prometni policisti so včeraj obravnavali voznico in potnike, ki so v osebnem avtomobilu prevažali več predmetov, ki lahko izvirajo iz tatvin iz prodajaln. Osebe so iz druge regije. Pri njih so našli oblačila, posode in parfume. Predmeti so bili zaseženi. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o izvoru stvari in vodijo postopek.
Blejski policisti so včeraj obravnavali kurjenje trave in požar na zasebnem zemljišču. Ogenj se je razširil še na sosednjo parcelo in povzročil majhno materialno škodo. Postopek še poteka.
V Lescah so policisti včeraj sprejeli prijavo o domnevnem nasilnem vedenju nekaj oseb na javnem kraju. Pred prihodom policije so se udeleženci razbežali. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o dogodku.