Gorenjska kronika

Slika: nadlani.si

Policisti Policijske uprave Kranj so v zadnjih 24 urah sprejeli pet obvestil o prometnih nesrečah, pri tem so bili v dveh udeleženci poškodovani. Obravnavali so tri prijave kršitev javnega reda in miru na javnem kraju in dve v zasebnem prostoru. Na področju kriminalitete so prijeli prijave sumov kaznivih dejanj tatvine, vlomov in ponareditev denarja. Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja je bilo zaseženo eno vozilo.
V Kranju je na strehi industrijskega objekta opoldan zagorelo med izvajanjem del. Pogorela je manjša površina strehe. Po prvih podatkih gre za manjšo materialno škodo. Dvema osebama je bila zaradi vdihavanja dima nudena zdravniška pomoč. Požar so pogasili gasilci.
V Ilovki so zvečer obravnavali kurjenje smeti. Postopek poteka proti eni osebi. O dogodku bodo policisti seznanili pristojni inšpektorat. Divjad je bila minuli dan povožena v Bukovici.
V Radovljici je voznik zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v vozilo pred seboj in povzročil prometno nesrečo z lažjimi poškodbami. V še eni nesreči z lažjimi poškodbami pa so bila udeležena tri vozila. V Kranju je policijsko vozilo na nujni vožnji v križišču trčilo z drugim vozilom in zaradi odboja poškodovalo še en stoječ osebni avtomobil. Proti policistu poteka prekrškovni postopek.
Policisti so včeraj obravnavali poskus vloma v stanovanjsko hišo v Zgornjih Bitnjah in vlom v hišo v Žabnici. Na Zgornjem Vetrnem, kjer je parkirišče za pot na Kriško goro, pa je storilec z vozila odrezal kos stekla z vinjeto.