Gorenjska kronika

Gorenjski prometni policisti so v petek obravnavali voznika, ki je na avtocesti pri galeriji Moste na omejitvi 100 km/h vozil s hitrostjo 166 km/h. Kršitelj je bil tujec. Hitrost na avtocesti so prometni policisti merili tudi že v četrtek, ko je bilo prehitrih 39 udeležencev, in v petek, ko so jih zaradi hitrosti obravnavali še 50. Kranjski policisti pa so v soboto obravnavali voznika, ki jim ni ustavil. Med begom je voznik vozil z neprilagojeno hitrosti, nevarno je prehiteval, ni upošteval prometne signalizacije, prevozil je rdečo luč na semaforju, na osebnem avtomobilu pa so bile tudi registrske oznake drugega vozila. Ko je vozilo ustavil, je bežal še peš. Voznika so policisti izsledili, vozilo pa so mu zasegli, ker
je bil brez veljavnega vozniškega dovoljenja.
Na Brezjah pri Tržiču so policisti obravnavali vlom in poskus vloma v stanovanjska objekta. V hišo je bilo vlomljeno še v Zgornjih Bitnjah, Šenčurju, Britofu in Škofji Loki. Na Slovenskem Javorniku je storilec vlomil v pomožni objekt. Na Jesenicah pa je neznani storilec izkoristil nepazljivost lastnika in mu iz odklenjenega vozila odtujil orodje, denar in elektronsko napravo.

Policisti Policijske uprave Kranj so obravnavanih tudi več požarov. Na območju Škofje Loke je prišlo do samovžiga pepela, kjer ni nastalo škode, so pa morali nuditi zdravniško pomoč stanovalcu zaradi vdihavanja dima. V še enem primeru tudi na območju Škofje Loke pa so obravnavali manjši požar pri krušni peči in manjšo škodo. V okolici Kranja je zagorelo v notranjem prostoru objekta. Nastala je manjša materialna škoda. Jeseniški policisti so obravnavali dimniški požar brez nastanka škode. Na območju Kranjske Gore pa je med vožnjo zagorelo vozilo. Osebni avtomobil je zgorel. Tuja krivda je izključena. Poškodovan ni bil nihče.
Policisti so včeraj na smučišču obravnavali padec deskarja na snegu. Padec je posledica neizkušenosti deskarja. Prvo pomoč so mu na kraju nudili reševalci na smučišču.