Gorenjska kronika

Včeraj so policisti Policijske uprave Kranj prejeli štiri obvestila o prometnih nesrečah z materialno škodo in dve prijavi kršitev javnega reda in miru na javnem kraju ter eno v zasebnem prostoru.
Škofjeloški policisti so včeraj obravnavali dimniški požar na stanovanjskem objektu. Vnele so se saje v dimniku, škode ni bilo. Blejski policisti so ponoči obravnavali požar na delovnem stroju. Okoliščine ne kažejo na tujo krivdo. Nastala je materialna škoda.

Škofjeloški kriminalisti so zaradi kaznivih dejanj v torek  prijeli in v predkazenskem postopku obravnavali tri Ljubljančane, ki so utemeljeno osumljeni tatvin stvari iz trgovin. Vse tri so pridržali, dva pa včeraj s kazensko ovadbo privedli tudi na pristojno sodišče, ki je zanju odredilo pripor. Podan je utemeljen sum, da sta dva osumljenca v torek v dveh živilskih trgovinah v nakupovalne vrečke naložila različne artikle in jih ob pomoči tretjega osumljenca skozi vhod odnesla iz prodajalne. V enem primeru je trojica odtujili za okoli 800, v drugem primeru pa za okoli 350 eurov blaga. Na enak način so osumljenci dejanje izvršili tudi že dan prej, ko je bilo iz živilske trgovine odtujenih za okoli 1.350 eurov stvari. Zbiranje obvestil se še nadaljuje, saj se preverja njihovo povezanost tudi še z nekaterimi drugimi tatvinami. Kriminalisti so osumljence v hitri intervenciji izsledili na podlagi anonimnega obvestila o sumu tatvine. Priprta osumljenca sta že bila obravnavana zaradi premoženjskih kaznivih dejanj. Vse tri policisti obravnavajo tudi zaradi prehajanja regij.