Gorenjska kronika

Slika: Pixabay.com

Gorenjski policisti so v zadnjih 24 urah prejeli štiri obvestila o prometnih nesrečah z materialno škodo, tri prijave kršitev javnega reda in miru na javnem kraju in ene v zasebnem prostoru. Na področju kriminalitete so prijeli prijave sumov kaznivih dejanj tatvin, vloma in nasilja v družini s prepovedjo približevanja žrtvi nasilja. Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja je bilo zaseženo eno vozilo. Policisti so v enem postopku osebi zasegli manjšo količino prepovedane droge.

Tržiški policisti so včeraj pozno popoldan iz prometa izločili voznika z 1,01 mg/l alkohola. Zaradi hujšega prekrška proti njemu poteka prekrškovni postopek.

V naselju Pevno v Škofji Loki je bilo včeraj med 18. in 20. uro vlomljeno v stanovanjski objekt. Storilec je vlomil skozi balkonska vrata. Policisti Policijske uprave Kranj opozarjajo, da je največ vlomov v stanovanjske objekte v popoldanskem in večernem času. Storilci največkrat vlamljajo skozi balkonska vrata in okna. Tatovi ne izbirajo, tako da so na udaru nepremičnine na obrobjih, kot tudi v zgoščenih naseljih. Zato svetujejo, da v času vaše odsotnosti, predvsem v temnem delu dneva, doma poskušate ustvariti vtis, kot da hiša ni prazna, npr. z uporabo časovnih stikal, prižganimi lučmi, televizorjem itd. V kolikor imate možnost za varovanje doma uporabite tudi kombinacijo mehanskih in tehničnih varoval. Alarm s sireno je običajno učinkovit »odganjalec« vlomilcev. Večjih zneskov denarja in zlatnine ne hranite doma.