Gorenjska kronika

Slika: www.policija.si

Škofjeloški policisti so včeraj od občanke sprejeli najden denar v vrednosti 150 eurov, ki ga je na bankomatu pozabila druga občanka. Lastnici je bil denar vrnjen. Kranjski policisti pa še vedno iščejo lastnika denarja, ki je v enem od trgovskih centrov 22. januarja letos izgubil gotovino. Z denarjem policisti ravnajo kot z najdeno stvarjo in prosijo lastnika, naj se oglasi na Policijski postaji Kranj.
Jeseniški policisti so včeraj obravnavali prijavo o spuščenem psu, ki je občanki strgal oblačilo. Proti skrbniku poteka prekrškovni postopek zaradi kršitve o zaščiti živali. Poskrbite za živali.
Divjad je bila minuli dan povožena v Križah, Kamni Gorici in Hrastjah. Policisti opozarjajo, da na območjih, kjer srečujete divjad in se vozite skozi gozdove, mimo travnikov ali kjer ste nanjo opozorjeni s prometnimi znaki oziroma silhuetami, vozite bolj previdno in z nižjo hitrostjo ter s tem poskusite preprečiti tovrstna trčenja.

 

Policisti pa v svoje vrste vabijo vse, ki jih zanima delo policista in jih vabijo, da se vpišejo na Višjo policijsko šolo. Imajo pa razpisanih tudi nekaj prostih delovnih mest, zato pozivajo vse zainteresirane, da pošljejo vlogo za zaposlitev ter ostale izpolnjene obrazce najkasneje do 18. marca 2021, in sicer tako, kot je navedeno v razpisu. Več podatkov je na spletni strani www.policija.si .                                                                                        Gorenjski policisti so v zadnjem obdobju poklic policista predstavljali tudi na družbenem omrežju Facebook in vas vabijo, da si ogledate predstavitve njihovega dela.